Suvremeni književnici s ex-Yu prostora u Švicarskoj

Nedjelja
11.09.2011.

Bosanskohercegovački, hrvatski i srbijanski književnici Nenad Veličković, Ivana Sajko, Edo Popović i Vladimir Arsenijević sudjelovat će na književnom festivalu Literaare u švicarskom Thunu 24. i 25. rujna, gdje će biti predstavljena suvremena književnost s područja bivše Jugoslavije.

Prema riječima organizatora cilj ove manifestacije je da se predstave izabrani suvremeni autori srpsko-hrvatskog govornog područja, koji se kritički suočavaju sa svojom sadašnjicom i poviješću svojih država.

U subotu 24. rujna predstavit će se Edo Popović i Nenad Veličković, a u nedjelju 25. rujna Ivana Sajko i Vladimir Arsenijević.

Prvog dana festivala publika će moći pogledati dokumentarni film Dugo putovanje kroz istoriju, historiju i povijest Balkana, autora Željka Mirkovića, u sklopu kojeg pisci Marko Vidojković i Miljenko Jergović u Yugu putuju kroz jugoslavenski vremensko-prostorni kontinuum.

Festival Literaare je dio velikog književnog projekta Absolut Zentral, u okviru kojeg će se u rujnu održati veliki broj čitanja i razgovora s težištem na književnosti Istočne Evrope. 

Program će se ostvariti u suradnji sa Sarajevskim otvorenim centrom, Osteuropa-Forum Basel i Literaturhaus Basel. Inače, Literaare i Sarajevski otvoreni centar za 2012. planiraju zajednički festival švicarske književnosti u Bosni i Hercegovini. 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu