Smrt e-novina

Foto: Alex France / Flickr
Ponedjeljak
04.07.2016.
Prije nekoliko mjeseci objavili smo vijest o zatvaranju srpskih e-novina. No, iako je medij naposljetku nastavio s radom, izgleda da to nije bila lažna uzbuna. Naime, redakcija e-novina najavila je 22.7. kao dan kad će biti prinuđena ugasiti portal.
E-novine su nekonvencionalni medij koji objavljuje vijesti, autorske tekstove, feljtone i teme od značaja za kritičko promišljanje društva i javnih politika u Srbiji i regiji. Osim politike, portal obrađuje teme iz društva, kulture, ekonomije, sporta i zabave. Pred financijskim krahom našle su se primarno zbog sudskih tužbi za nanošenje duševnih boli i kršenje autorskih prava na objavu fotografija. Medij je već platio 55.000 eura odšteta raznim tužiteljima, a u tijeku je još pet parnica. Stoga redakcija nema drugu mogućnost nego prekinuti rad.
Riječima Petra Lukovića, glavnog urednika: "Ubijeni smo s namerom, zlikovački, s leđa. Od unutrašnjih i spoljnih neprijatelja. Podlo. Pokvareno. Tipično srbijanski. Ali, vredelo je. Imalo je smisla. Jebati fašiste, srbske skotove, đubrad, budale i nacionaliste – nema cenu. Sem cene da nas više nema."
S e-novinama odlazi i vrijedan prostor posvećen kritičkom praćenju regionalne književnosti.

***

izvor: E-novine

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu