Page arrow

Raznolik program Zagreb Book Festivala

Large nova fotka

Andri Magnason, Eva Meijer i Tena Štivičić. Autorski kolaž; 'Zagreb Book Festival'

Srijeda
11.05.2022.

Naoštrite olovke i izvadite rokovnike!

Ovogodišnji Zagreb Book Festival od 23. do 28. svibnja u zagrebačkom prostoru Ritam grada i knjižari Ljevak donosi raznolik program koji uključuje tribine, razgovore s brojnim gostima, promocije knjiga i igrokaze za djecu. O programu je stiglo više detalja koje prenosimo sa službene stranice festivala.

Tema festivala je Apokalipsa danas: ili o odnosu prirode i društva, odnosno književnost će pomoći razgovoru o gorućem problemu današnjice - klimatskim promjenama. Najavljeno je šest panel diskusija koje će otvoriti različita pitanja i teme, od zelene poezije, ekofeminizma, privlačnosti teorija zavjere do urgentnosti klimatske krize. U raspravama će sudjelovati Andriana Škunca, Gordana Benić, Goran Čolakhodžić, Marija Andrijašević, Andri Magnason, Mirela Holy, Suzana Marjanić, Eva Meijer i drugi. 

Tako ćete moći pratiti razgovore sa stranim i domaćim piscima i spisateljicama, kao što su Rachida Lamrabet, Đorđe Matić, Andri Snaer Magnason, Eva Meijer i Tena Štivičić i priupitati ih sve što želite o njihovim novim knjigama.

Međunarodni projekt Every Story Matters potiče inkluzivnost i autentične priče, a na jednom mjestu okupit će se različiti književnici, umjetnici i istraživači. Uključite se u predstavljanje mladih autora i okrugli stol koji će problematizirati autorstvo priče, odnosno tko ima pravo na priču. 

Predstavit će se knjiga Lanina škola Mirne Brođanac na kojoj će, uz autoricu, sudjelovati Julijana Matanović, Ivana Bodrožić Sofija Lalić. Kako piše Olja Savičević Ivančević, radi se o prvom školskom danu jedne obične djevojčice koja je, na svoj divan način, vjerojatno najneobičnija osoba koju ćete upoznati.

Dio programa pod nazivom Kul u gradu nastojat će potaknuti razgovor i razmišljanje o književnom tržištu. O sjaju kratke priče nešto više će, uz moderaciju Sanje Baković, reći Tanja Radović i Dalibor Šimpraga, dok će pitanjem biblioterapije i poetske terapije pozabaviti Ivana Bašić.

Klikom na ovaj link škicnite ostale detalje o programu i izaberite svoj dan za književnost u svibnju!

Možda će vas zanimati
Video
Homepage odval 06.06.2018.

VIDEO: Odvalimo se poezijom!

U sklopu Zagreb Book Festivala, u Booksi su gostovali Lidija Dimkovska, Vanda Mikšić, Alen Brlek i Hrvoje Marko Peruzović.

Piše: Booksa

Intervju
Homepage machado 2 17.05.2018.

'Portugalci su morali prebrzo odrasti'

Uoči Zagreb Book Festivala razgovarali smo s Davidom Machadom, portugalskim piscem i autorom romana 'Prosječni indeks sreće'.

Piše: Ivan Tomašić

U fokusu
Homepage ohlsson 22.05.2015.

Ohlsson na ZG Book Festivalu

Kristina Ohlsson počela je pisati na savjet Stephena Kinga, a među renomirane književnike uskočila je iz odjela za protuterorizam.

U fokusu
Homepage rodna djecja 22.05.2015.

Kome treba Pipi?

Pet je žena u četvrtak na Zagreb Book Festivalu diskutiralo o rodnoj ravnopravnosti u dječjoj književnosti. 

Piše: Lina Gonan

Intervju
Homepage zbf 07.05.2015.

Kako navući mlade na književnost?

Ususret prvom Zagreb Book Festivalu, razgovaramo s koordinatoricom programa Ivanom Simić Bodrožić.

Piše: Neven Svilar

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu