Page arrow

Razmjena pisaca s Bugarskom

Large dizajn bez naslova   2023 09 20t115914.678

Foto: Hrvatsko društvo pisaca.

Srijeda
20.09.2023.

Nakon Gospodinova na Festivalu svjetske književnosti, evo i prilike da u Zagrebu čujemo nešto više o bugarskoj poeziji. 

U sklopu HDP-ove razmjene pisaca s Bugarskom u Zagreb stižu bugarske pjesnikinje Poli Mukanova i Lora Dinkova. Kako zvuči njihova poezija, moći ćete poslušati u četvrtak, 21. rujna 2023. godine u 18:30 sati u Knjižnici Marije Jurić Zagorke. Razgovor će moderirati Ivan Herceg, a s bugarskoga prevoditi Paula Ćaćić.

U nastavku pronađite više o sudionicama: 

Poli Mukanova (Sofija, 1980.) bugarska je pjesnikinja, prozaistica i urednica e-časopisa Сборищенатрубадури (Sborište na trubaduri). Doktorirala je na Filozofskom fakultetu Sofijskoga sveučilišta. Predaje na Fakultetu za knjižničarstvo i informacijske tehnologije u Sofiji. Objavila je sljedeće knjige: Миговевкибритенакутийка (Trenuci u kutiji šibica, 2009., poezija), Амоr fati: фрагменти (Amor fati: fragmenti, 2012., proza), Мидите имат две страни (Školjke imaju dvije strane, 2015., poezija), Сизиф дали е бил щастлив? : кратка проза (Je li Sizif bio sretan? : kratka proza, 2022.) i Пристан за отшелници: стихове и фрагменти (Pristanište za odmetnike: stihovi i fragmenti, 2022.).

Lora Dinkova (Sofija, 1988.) nagrađivana je bugarska pjesnikinja čije su pjesme prevedene na nekoliko svjetskih jezika. Radi kao profesorica bugarskog jezika i književnosti. Doktorirala je na Katedri za bugarsku književnost na Sofijskom sveučilištu „Sv. Kliment Ohridski“. Objavila je tri zbirke poezije: Отключено безвремие (Otključana bezvremenost, 2012.), Осиновени думи (Usvojene riječi, 2014.) i Диагноза тишина (Dijagnoza tišina, 2018.).

Vidimo se!

Izvor: Hrvatsko društvo pisaca

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu