Razgovor s Oljom Savičević Ivančević

Srijeda
21.11.2012.

Srđan Sandić razgovarao je s već afirmiranom pjesnikinjom i proznom spisateljicom Oljom Savičević Ivančević. Razgovor se vodio oko njenog uspješnog romana Adio kauboju, nove zbirke pjesama Mamasafari i ostale stvari i književnog političkog angažmana.

U pjesničkoj zbirci Mamasafari i ostale stvari, Olja je pokušala pisati pjesme služeći se ne-lirskim i ne-književnim žanrovima (kao što su pamfleti, parole, reportaže itd.) Unatoč svakodnevnom jeziku, to su i dalje pjesme: u njima autorica promatra svijet i sebe kao lirski objekt, pokušava otkriti i iznijeti svoje intimne strahove, ali i raznovrsne osjete kojima opisuje vanjski svijet (kao u prvom dijelu zbirke u kojem se bavi Istanbulom).

O djelima i umjetničkim suradnjama Olje Savičević Ivančević pročitajte više u Bukinom tekstu. U ostatku teksta možete pročitati i autoričine stavove o političnosti književnosti, o striptiz-kulturi i brojne druge sitne dojmove koje se ne može tek prepričati.

izvor: Buka
foto: Matt Adams

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu