Page arrow

Pulski sajam knjiga posvećen ljubavi

Large 1

Foto: Manuel Angelini.

Utorak
23.11.2021.

Po drugi put ove godine održava se Sa(n)jam knjige u Istri. Nakon ljetnog, lipanjskog izdanja, uslijedio je i njegov regularni jesenski termin - ove godine on se od 19. do 28. studenog zbiva u bivšoj Areni trikotaže, a tematski fokus mu je ljubav, svevremenska tema u izazovnoj godini.

Prema dramaturškom konceptu pisca i dramaturga Gorana Ferčeca ceremoniju otvorenja osmislio je umjetnik Matija Ferlin, a vodila ga je pulska glumica Dijana Vidušin. Svečani uvod pripao je intelektualcu i piscu Ivanu Čoloviću, osnivaču i uredniku Biblioteke XX vek koja slavi svojih 50 godina postojanja. ''Knjige su dale riječi našim ljubavima, osmislile ih, oplemenile ih i ohrabrile ih'', izjavio je tom prilikom.

Sajam je posvećen nedavno preminulom pjesniku, bardu istarske kulture Dragi Orliću pa je direktorica sajma Magdalena Vodopija na otvorenju pred publikom zapjevala Brijunski tango, odnosno Tango malarija – omiljenu pjesmu Drage Orlića. Na otvorenju zgodnih citata nije nedostajalo: ''Čitanje nas vodi svemu onome što bi htjeli biti, a to je dobri ljudi'', poručila je izaslanica ministrice kulture Nevena Tudor Perković.

U prostoru nekadašnje Arene trikotaže smjestili su se naslovi oko 250 nakladnika, dok se programi, u kojima sudjeluje više od četrdeset stranih i domaćih autora i autorica, održavaju u novootvorenoj hali 2 Arene te u Shipyard pubu. Uz program uživo, sajam je dostupan i u izravnom video prijenosu putem Facebook stranice i YouTube kanala

Detaljan program pronađite na linku i svakako se uključite!


Izvor: Sa(n)jam knjige u Istri

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu