Priznanje haiku poetesama

Utorak
21.01.2014.

Istarske haiku pjesnikinje ušle su među 100 najkreativnijih haiku autora Europe za 2013. godinu. Certifikat se dodjeljuje početkom godine, a vrijedi za proteklu godinu. Alfa i omega dodjele certifikata je poznati haiku stručnjak iz Poljske Krzysztof Kokot. Ove su se godine među sto top autora našle i tri pjesnikinje iz Istre, i to Marija Pogorilić iz Rovinjskog Sela, Malvina Mileta iz Nedešćine i Jana Žufić iz Poreča.

Ovo priznanje nije došlo iznenada. U posljednjih četiri-pet godina učestale su vijesti o uspjesima istarskih autora koji se bave haiku pjesništvom. Međunarodne nagrade, vijesti o uvrštenju u razne antologije i priznanja pristižu gotovo svaki mjesec, a prvi autori iz Istre koji su se u tome uspješno okušali bili su upravo Marija Pogorilić, Malvina Mileta, te Marija Maretić iz Žminja i Dejan Pavlinović iz Pule.

Čestitamo haiku poetesama (i poetama) čiji će uspjeh, nedvojbeno, doprinijeti popularizaciji ovog žanra u Istri, a vjerujemo i šire.

izvor: Glas Istre
foto: Lew Holzman

Možda će vas zanimati
Dr. Ostojić, literoterapeut
16.05.2014.

Balkanoreksija

Sve više mladih ljudi bježi iz domaće razgovorne tradicije u strane umjetničke izražaje kao što je haiku.

Dr. Ostojić, literoterapeut
09.10.2009.

Dr. Ostojić: ekstremni dubinski čitatelj

Adriana ima strah od prevelike otvorenosti izraza različitim interpretacijama s čime se dobro nosila dok nije naišla na neke haiku pjesme.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu