Novo radno vrijeme kluba Booksa: utorak - subota od 10 do 18h; nedjelja od 10 do 15h.

Prijavite se na Bookstanovu radionicu kritike!

Large bookstan baner
Utorak
07.07.2020.


Booksi uvijek draga izdavačka kuća Buybook ove jeseni organizira peti po redu međunarodni književni festival Bookstan, a u sklopu njega, radionicu kritike. Za sudjelovanje u njoj dodijelit će dvadeset stipendija.

Stipendija je namijenjena studenticama i studentima te književno-umjetničkim kritičarkama i kritičarima koji aktivno govore engleski jezik, pišu na bosanskom, hrvatskom, srpskom ili crnogorskom, te imaju od 21 do 30 godina.

Radionica će se održati od 25. do 31. listopada, a tema joj je Kritika i istina: što, kako i kome čitamo? Vodit će je književna kritičarka Katarina Luketić, a u društvu predavača naći će još petnaestak zvučnih imena. 

Za dvadesetoro odabranih zadaci će biti sljedeći -  prva faza je pisanje teksta na zadanu temu, druga je praćenje događaja Festivala, a  treća je pohađanje predavanja i radionice. Nastali tekstovi bit će objavljivani online.

Ako vam sve to zvuči super, prijavu pošaljite na e-mail adresu radionica@buybook.ba do 15. kolovoza. Priložite i biografiju, motivacijsko pismo te dva autorska rada iz područja književne kritike, esejistike, znanstvene publicistike, a u obzir dolaze i stručni i znanstveni radovi, te književne i/ili novinarske kolumne. 

Sve ostale informacije te prijavni obrazac pronađite ovdje. A čega će nam biti potrebno više od književnih kritičara kad navali sva korona književnost!


Izvor i foto: Buybook

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu