Posjetite lokacije iz klasika

Srijeda
12.03.2014.

Skitalačkog ste duha, ljubite književnost i baš nedavno digoste lijepu paru odigravši lukavo tri X-a u glavu, i to na Švica – Hrvatska, Rumunjska – Argentina i Senegal – Mali. I sad, kako to često biva kad se čovjeku zgodi nenadan novčani probitak, ne znate sami kaj bi s tim novcima.

Evo idealnog rješenja za vas! Specijalno za Cheap Flights (emh, možda pretjerujemo, no je li u današnje vrijeme pametno uz 'flights' staviti riječ 'cheap' – zvuči kao Grunf Airlines) ekipa iz studija NeoMam izradila je infografiku koja baš nekoga poput vas vabi da posjetite bajne lokacije iz književnih klasika.

Ono o čemu ste, priznajte i sami, oduvijek maštali, sad se pretočilo u stvarnost. Čitajući Shakespeareov ljubić Romeo i Julija uzdisali ste za Veronom: Bože, da mi je vidjeti onaj balkon u Veroni. Isto tako, kad god čitate Srce tame J. Conrada spopadne vas neobuzdana želja da i sami zaplovite onom rijekom vijetnamskom i na kraju doplovite do mjesta gdje je Marlon Brando živio okružen svojim paravojnim postrojbama... ali čekajte, pa to ste vi malo pobrkali lončiće. Slijedite li Conrada onda vam je u Afriku ići i rijekom Kongo zaploviti.

Lokacije iz ove dvije i još 11 knjiga možete proučiti ovdje, a onda se možda i otisnuti na put.

izvor: Ebook Friendly
foto: Julijin balkon u Veroni (BeccaKnight)

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu