Page arrow

Počinju ŠKURE u Šibeniku

Large mana5280 r9dqqkntflg unsplash

'Unsplash'

Utorak
13.09.2022.

Nakon festivala u Zagrebu i Rijeci, dalje putujemo prema jugu! Posljednje službeno ljetne dane odbrojavat ćemo na još jednom književnom festivalu. 

Međunarodni festival suvremene književnosti ŠKURE (Šibenske književne ure) održat će se od 15. do 17. rujna u Šibeniku. Brojni rado čitani i slušani, nagrađivani književnici iz cijele regije obilježit će početak jeseni u Krešimirovom gradu i s publikom nezasitnih književnih apetita širiti lijepu pisanu riječ.

Među njima su Monika Herceg, Damir Karakaš, Miljenko Jergović, Đurđica Čilić, Bojan Krivokapić, Krešimir Bagić, Boba Đuderija, Semezdin Mehmedinović i brojni drugi čija će riječi odzvanjati kamenim pozornicama na Maloj loži. 

Da se sutra biraju članovi književne reprezentacije regije, svoje bi mjesto našao ama baš svaki sudionik ovogodišnjeg programa festivala Šibenske književne ure. ŠKURE na Maloj loži već prvog dana, 15. rujna, kreću silovito pa, među ostalim, od 21 sat predstavljaju Okretište nagrađivani roman Damira Karakaša te Novi kraj zbirku priča Đurđice Čilić koja je ujedno bila i jedna od najprodavanijih knjiga s početka ljeta ove godine. Miljenko Jergović će voditi razgovor s ovogodišnjom dobitnicom NIN-ove nagrade Milenom Marković. Nadalje, Đurđica Čilić moderirat će tribinu Vlakom prema jugu u kojoj sudjeluju Marina Vujčić, Đorđe Matić, Sinan Gudžević te Boba Đuderija i Bojan Krivokapić.

Na sceni Kod krstionice, u okviru programa Pronađite publiku festival će u petak, 16. rujna dati priliku neafirmiranim imenima da nastupaju pred publikom i nađu put do svojih novih čitatelja. Osim na Maloj loži i Kod krstionice, u Kući umjetnosti Arsen sva tri festivalska dana održavat će se radionica Glumac ima vremena za poeziju Vesne Parun uz stotu godišnjicu rođenja velike hrvatske pjesnikinje, Vesne Parun. Radionicu u jutarnjem i popodnevnom terminu vode Leon Lučev i Jelena Graovac Lučev.

I ove će godine biti dodijeljena Nagrada Stjepan Gulin za najbolju knjigu poezije. ŠKURE traže nasljednika Marka Pogačara, dobitnika prvog Gulina, a koja naziv duguje poznatom šibenskom pjesniku Stjepanu Gulinu. U utrci za ovu nagradu odabrano je pet finalista i željno iščekujemo saznati ime nove dobitnice ili dobitnika!

Program provjerite na linku i pratite na društvenim mrežama. Ulaz na sve događaje je besplatan.

Vidimo se za koji dan u Šibeniku!

Izvor: Culturenet.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu