Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Pisanjem do smisla

Large dizajn bez naslova   2023 11 20t125753.906

Foto: Hrvatski PEN Centar.

Ponedjeljak
20.11.2023.

Sada kad se oko nas ponovo razbuktavaju neki novi ratovi, opet razmišljamo o smislu pisanja u turbulentnim vremenima – kako predočiti užas, kako ga ljudima približiti dovoljno da stvarno nešto i osjete? I kako pronaći riječi za neizrecivo? Svijet je sazdan od jezika, a stalno smo pretjerano zaokupljeni sadržajem. Kad bismo se više osvrtali na jezik, bi li nam i budućnost bila drugačija? I je li besmisleno i utopijski misliti da književnost nešto može promijeniti, nekoga pomaknuti – ili je to u vremenima koja su uvijek teška – zapravo jedino smisleno?

O ovim i brojim drugim temama 23. studenog 2023. godine u 18:30 sati u Knjižnici M. J. Zagorke u organizaciji Hrvatskog PEN-a razgovarat će pisac, pjesnik, redatelj i dramaturg Darko Cvijetić i nezavisna kritičarka i teoretičarka Marija Ott Franolić.

Darko Cvijetić je pjesnik, pisac i dramaturg, rođen u Ljubiji Rudnik (SFRJ) 1968. godine. Bio u rovu i na sceni. Nagrađivan i prevođen. Važniji naslovi Schindlerov lift (2018.), Snijeg je dobro pazio da ne padne (2019.), Što na podu spavaš (2020.), Ježene kožice (2020.), Himenica (1996.) i Nakupine straha (2023.). Živi u Prijedoru. U Crvenom soliteru.

Marija Ott Franolić je književna kritičarka i teoretičarka, doktorirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Teorijski se bavi povezanošću čitanja, mišljenja i empatije. Vodila je projekte poticanja čitanja i držala predavanja o važnosti čitanja diljem Hrvatske. Autorica je knjige Dnevnik ustremljen nedostižnom: svakodnevica u ženskim zapisima (2016.). Piše književni blog Tekstovnica.

Pridružite se u razgovoru ovim zanimljivim sugovornicima!

Izvor: Hrvatski PEN Centar.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu