Piramido, ko te je sazid'o?

Petak
17.01.2014.

U utorak, 21. siječnja, Gradska knjižnica Umag ugostit će Semira Osmanagića koji će ovom prigodom održati multimedijalno predavanje Bosanska piramida Sunca.

Ne znate tko je Semir Osmanagić? Pa gdje vi živite, gospodo, pitamo se, možda u kakvom paralelnom svijetu nastanjenom medvjedima i leptirima kupusarima?

Semir Sam Osmanagić, rođen u BiH 1960., s adresom u Houstonu, autor je brojnih knjiga i zapanjujućih teorija, prije kojih osam godina došao je u gradić Visoko i otkrio tamo drevni piramidalni kompleks za kojeg su naivni i dobrodušni žitelji Visokog i okolice mislili da su tek obična brda nastala prirodnim putem. Šipak!

Takozvano brdo Visočica zapravo je Piramida Sunca, a odmah blizu nje su i Piramida Mjeseca, te Piramida bosanskog zmaja – obje također preurešene u brda. Dok je ishodio dozvole vlasti, u travnju 2006., Osmanagić se bacio na bušenje i pronašao na licu mjesta tunele i kamene blokove, te razne druge anomalije iz kojih i slijepcu postaje razvidno da ta šatro-brda nisu to za što se izdaju, već drevne piramide.

Iz znastvene zajednice počeli su se odmah na našeg Semira nabacivati drvljem i kamenjem: te ovakav je, te onakav je, vara i laže, obmanjuje vas taj pseudoarheolog i pseudoznanstvenik, te Visočica je brdo i slično. Ljubomora – a što drugo reći?

Bosanski Indiana Jones s američkom putovnicom nije klonuo duhom. Napadi su ga osnažili da ustraje na svom projektu. Samo tijekom 2013. Osmanagić je održao 61 predavanje u 45 gradova i 17 zemalja širom svijeta (od Županje do Las Vegasa) – sve na temu bosanskih piramida.

Pa ako vas put 21. siječnja nanese do Umaga, znajte da predavanje u GK Umag počinje u 20 sati.

izvor: GK Umag
foto: Alun Salt

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu