Page arrow

Olji Savičević Ivančević nagrada iz Pariza

Large untitled
Srijeda
21.10.2020.

Prošli mjesec razveselila nas je vijest da je nedavno objavljeno francusko izdanje romana Adio kauboju Olje Savičević Ivančević ušlo u uži izbor za nagradu Prix du Premier Roman 2020 koja se dodjeljuje za najbolji prvi roman objavljen u Francuskoj u međunarodnoj konkurenciji. Danas se veselimo mnogostruko više - Olja je nagradu i dobila! Uz nju je slavila i francuska autorica Ketty Rouf koja je dobila nagradu za roman On ne touche pas.

Adio kauboju na francuski je prevela Chloe Billon, a objavila izdavačka kuća J-C Lattès. U izboru za nagradu bilo je deset francuskih romana te sedam romana originalno objavljenih izvan Francuske.

Škicnuli smo Oljinu Facebook reakciju: ''Nagrada je trebala biti dodijeljena u Parizu, ali vremena su takva kakva su pa slavimo u srcu. Sinoć, kad je vijest došla do mene, zamislila sam na tren žiri u La Coupole koji je, uz francusku autoricu Ketty Rouf, kao prijevodni naslov odabrao baš moju knjigu i sjetila sam se kako me prije dvadeset godina prijatelj, Parižanin iz Omiša, tamo odveo na ručak kao da me vodi u neko svetište. Sjeli smo za stol bliže vratima, gdje je jeftinije i zadivljeno gledali prema unutra. Da mi je tada netko rekao da će mi na tom divnom i važnom književnom toponimu dodijeliti književnu nagradu bila bih jednako začuđena i radosna kao i danas.''

Čestitamo Olji!


Izvor: Facebook, foto: naslovnica francuskog izdanja romana Adio kauboju


Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu