Oko književnosti: Frank Westerman

Nedjelja
23.05.2010.

U Književnom budoaru, u utorak 25.5. u 19 sati u Booksi, Marko Pogačar će razgovarati s urednikom Krunom Lokotarom, a tema razgovora bit će knjiga Inženjeri duše Franka Westermana.
 
Inženjeri duše literarno su, arhivsko i putopisno istraživanje o kulturi socijalističkog realizma u Sovjetskom savezu: o književnosti, filmu, propagandnim akcijama, umjetničkim, političkima i privatnim biografijama njihovih protagonista. Istraživanje iskusnog novinara istraživača i upućenog nizozemskog intelektualca putovanje je kroz razvaline jednog svijeta. Moderna rekostrukcija jednog totalitarnog političkog kozmosa, kulturnoarheološka reportaža i ogledni primjer vrhunskog novinarstva, ova knjiga Franku Westermanu donijela je i dvije velike nacionalne nagrade u Nizozemskoj: J. Greshoffprijs i Dr. Wijnaendts Franekeprijs.

Frank Westerman (1964) putovao je i radio u Južnoj Americi, Africi, istočnoj i jugoistočnoj Europi. Bio je dopisnik u Beogradu i u Moskvi, a objavio je knjige Most na Tari, Crnac i ja Žitna republika te zajedno s Bartom Rijsom, knjigu o Srebrenici Crni scenario.

Osjećajte se pozvanima!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu