Nova filmska knjižnica

Nedjelja
14.02.2016.
Za promjenu, stižu nam odlične vijesti. Art-kino Croatia u Rijeci otvorilo je specijaliziranu filmsku knjižnicu.
Knjižnica sadrži više od 700 naslova u Općoj i Referentnoj zbirci, gotovo 500 časopisa, 16 naslova u zbirci Periodika te Audiovizualnu zbirku koja sadrži 600 DVD-a suvremenih i klasičnih filmskih naslova. Korisnici knjižnice mogu čitati dnevne novine, tjednike te mjesečna izdanja časopisa na koje je pretplaćeno Art-kino. Omogućeno je i korištenje tablet uređaja na kojem su pohranjeni filmovi snimani u Rijeci, o Rijeci, ili oni riječkih autora. Jednom mjesečno će se organizirati program 'Film izvan okvira' - predstavljanje knjiga i časopisa, razgovora s redateljima i drugim filmskim djelatnicima, radionica i okruglih stolova.
Na otvaranju u petak posebni gost bio je srpski redatelj Slobodan Šijan koji je pritom predstavio svoje dvije knjige, Filmus: Priče o filmu i Kino Tom. U sklopu otvaranja knjižnice i predstavljanja Šijanovih knjiga prikazan je izbor njegovih eksperimentalnih filmova nastalih između 1970. i 1972. 

***

izvor: Hina

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu