Morrisseyjevi memoari

Utorak
08.10.2013.
Službeno je potvrđeno da će 17. listopada izaći autobiografija britanskog pjevača i pjesnika Morrisseyja. Knjiga će izaći u ediciji Penguin Classics što govori o Morrisseyjevoj reputaciji budući da ta biblioteka obično objavljuje djela kanonskih autora. Knjiga će se, osim u Ujedinjenom Kraljevstvu, ubrzo naći u prodaji u Europi i u zemljama Commonwealtha. Zasad je, pak, potvrđeno da Penguin nije sklopio ugovor ni s jednim američkim izdavačem pa knjiga zasad neće biti u prodaji u Americi.
Morrissey je pisao ovu knjigu posljednjih pet godina te ju je bez skromnosti nazvao 'suvremenim Penguinovim klasikom'. Istaknuo je da, za razliku od brojnih drugih autobiografija, njegova knjiga 'nije izdavački projekt, nego književni'.
Jon Howells, predstavnik knjižare Waterstones, ima samo riječi hvale za knjigu: "Morrissey je proturječan, kontroverzan lik i njegova priča je vjerojatno najzanimljivija neispričana priča generacije britanskih glazbenih heroja iz 1980-ih."
izvor: The Guardian
foto: _guu_

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu