Page arrow

Kvizni štab, 20.4.2007.

Large 110
Nedjelja
22.04.2007.

Ekipe koje petkom dolaze na kviz u Booksu počele su primjenjivati prljavu taktiku. Pošalju izaslanika ranije, on stigne oko 19 sati, zauzme stol i baš ga briga što za starosjedioce nema mjesta. Momčad kojoj pripadam, Minimax, ima sličnu taktiku – samo što mi dođemo nešto iza 19 sati, ali u kompletnom sastavu. Pošto nisu svi pošteni kao mi, Booksa do 20h izgleda poluprazna, a nema čovjek gdje sjesti.

Najgore je što ljudi iz ekipa koje su zauzele stol kasne pa ih se onda čeka i kviz u zadnjih nekoliko navrata počinje tek oko 20.30. I što se onda događa? Kviz traje li ga traje, pa dok se još sve to ispravi, pa dok se pročitaju rezultati i proglase pobjednici... Stoga ovim putem apeliram na sve kvizaše dobre volje da počnu na kviz dolaziti ranije, kako bi omogućili vrijednom osoblju Bookse da uistinu zatvore klub u za to predviđeno vrijeme. A i kako pobješnjeli susjedi ne bi zvali policiju zbog buke. :)

Kviz su u petak sastavljali Zoran Lazić i Ivan Ramljak, članovi ekipe Los Smegmas, koji su tu čast zaslužili dvjema uzastopnim pobjedama. Uz standardne rubrike triviju, opću kulturu, književnost, glazbu i film, dodali su i sport, što je muški dio natjecatelja, kao i uvijek, popratio s odobravanjem.

Početna pitanja iz trivije i opće kulture bila su prilično opskurna, no na mnoga od njih bili su ponuđeni odgovori, što daje mogućnost ekipama koje imaju više sreće nego pameti da zabilježe dobre rezultate. Mislim, što na srpskom znači 'baciti kašiku'? a) masturbirati, b) pasti ispit, c) posrećiti se, d) umrijeti. Kako to itko može znati?

Moju ekipu u igru su vratili glazba i film, kao i činjenica da se Iko u nekoliko navrata opijao u društvu jednog od točnih odgovora. Jedno od pitanja koje je izazvalo pobunu bilo je: „Tko je veći - Mali ili Veli Lošinj, Mali ili Veli Iž, te Mali ili Veli Drvenik?“ Nema dvojbe da su veći Mali Lošinj i Veli Drvenik. No Ramljak, koji je za ljetno izdanje Klika proputovao 'mala mista srca moga', tvrdi da je Mali Iž veći od Velog. Međutim, u Booksi je bio jedan momak iz Velog Iža koji tvrdi da je Veli veći!

Jedno od pitanja bilo je: „Koji je po redu studijski album Hladnog piva Knjiga žalbe? Za dodatni bod trebalo je nabrojati i sve prethodne. Džinovski, G.A.D i Šamar znali smo odmah. Nekako se sjetimo da se album objavljen za desetu obljetnicu benda zove Desetka. Sad ne znamo ime još jednog, za kojeg nismo ni sigurni da je izašao. Bili smo u dilemi, da li napisati ova četiri albuma, te da je Knjiga žalbe šesti album - to bi nam osiguralo barem bod. No, u zadnji čas dosjetio sam se Pobjede, koja nam je i  donijela pobjedu.

Posljednje pitanje također je bilo od onih koji 'gaće paraju'. Voditeljica Marija recitirala je stihove jednog pjesnika, a zadatak je bio pogoditi ime autora i osobu kojoj je pjesma posvećena. Čim sam čuo stih "Od svog je tijela iskovao oružje", dileme nije bilo – odgovori su Bore Lee i Bruce Lee.

Pitanje zbog kojega me malo sramota što smo ga riješili pogrešno bilo je napisati značenje kratice UFC u kojoj se bori Mirko Filipović. Napisali smo Ultimate Fight Challenge. Zašto? Citiram se: "Ma ne može to bit Championship, pa oni se tuku u kavezu". A točan odgovor je Ultimate Fighting Championship, što drugo.

Jedan od zadataka za 'The Hall Of Fame' bio je nabrojati barem pet hrvatskih filmova snimljenih nakon 1990. u kojima nije glumio Ivo Gregurević. Srećom, izbacili smo Sašine prijedloge Ajmo žuti i Vukovar se vraća kući - u njima Ivek ipak glumi. Prilikom završnog čitanja odgovora publika je gromoglasnim pljeskom i ovacijama pozdravila Mariju koja je pročitala naslove svih filmova od '90-tih na ovamo u kojima je glumio Ivo. Svaka čast!

Koliko ja znam, nitko se nije prijavio za sastavljanje pitanja za sljedeći petak, tako da vam se za kviz najbolje pripremati po okušanom receptu – na adresama filmski.net i booksa.hr.

Pub kviz, 20.4.2007.

Tonči Raić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu