Kulturni časopis japanske mafije

Četvrtak
29.08.2013.
Osim dilanjem droge, reketom, pranjem novca, švercom ljudi i ubojstvima, pripadnici yakuze također se bave i kulturom. Tako je mafijaška organizacija Yamaguchi-gumi iz Kobea počela objavljivati svoj službeni časopis za kulturu i zabavu pod nazivom Yamaguchi-gumi Shinpo
Kenichi Shinoda, 'kum' navedene organizacije, napisao je uvodnik u kojem poziva mlađe mafijaše da ostanu vjerni yakuza vrijednostima kao što su lojalnost i disciplina. U ostatku časopisa nalaze se priče s ribolova, haiku pjesme i satirički tekstovi. Za ubojice koji žele ubiti vrijeme, u časopisu se nalaze i popularne japanske igre Go i Shogi. 
Jake Adelstein, istraživač japanske mafije, kaže kako je imidž yakuze oslabio nakon nekoliko sudskih slučajeva i uvođenja novih zakona protiv mafije. Objavljivanjem časopisa mafija pokušava popraviti loš publicitet i podignuti duh svojim kriminalnim članovima.
izvor: New York Daily News
foto: elmimmo

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu