Knjiga u fokusu

Tokio (Foto: Thilo Hilberer / Flickr)
Nedjelja
03.01.2016.
U Ginzi u Tokiju otvorena je knjižara Morioka Shoten u kojoj je moguće kupiti - samo jedan naslov. 'Odabrana' knjiga mijenja se svakog tjedna, a tijekom sedam dana sve aktivnosti knjižare posvećene su predstavljanju te jedne knjige.

Vlasnik knjižare Yoshiyuki Morioka je deset godina vodio uobičajenu knjižaru s dvjesto naslova u ponudi, no sada se odlučio na novi koncept: "Nastojim od dvodimenzionalne knjige stvoriti trodimenzionalni ambijent i iskustvo, kako bi se kupci i čitatelji osjećali gotovo kao da ulaze u knjigu", objasnio je Morioka, koji je dosad u prodaju pustio djela finske spisateljice Tove Jansson i danskog klasika Hansa Christiana Andersena.
Prvi naslov u ponudi u novoj godini bit će fotografska antologija japanskog fotografa Maserua Tatsukija.
"Čini se da je naš koncept naišao na opće simpatije, budući da nam dolaze posjetitelji sa svih strana svijeta", ocijenio je Morioka, koji je dosad na taj način prodao 2100 knjiga.
Neki će nazvati koncept originalnim, neki suludim. Sve je u redu dok god knjižara Morioka Shoten nije jedina knjižara u gradu.

***

Izvor: Hina

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu