Knjiga o Breiviku

Nedjelja
09.02.2014.

Knjiga koja će zasigurno privući veliku pozornost, En av oss ili Jedan od nas, nagrađivane norveške novinarke, Asne Seirstad, uskoro će biti objavljena i u Velikoj Britaniji, a nakon toga, vjerojatno i širom svijeta.

"En av oss je najteža knjiga koju sam ikad pisala", izjavila je Seirstad.

Nije ni čudo, usuđujemo se dodati, jer napisati priču o Andersu Breiviku i njegovom jezivom smrtonosnom pohodu iz srpnja 2011., kad je ovaj monstrum, na otoku Utoya, ostavio iza sebe 77 beživotnih tijela, sve je samo ne lak posao.

Seirstad, već poznata po knjizi The Bookseller of Kabul, razgovarala je s Breivikovim roditeljima, prijateljima, obiteljima žrtava, a pismima iz zatvora javio se i sam ubojica. Slažući dijelove brojnih priča i sudbina, Seirstad pokušava doći do odgovora na brojna pitanja koja i danas muče, prije svega roditelje i prijatelje žrtava, ali i one koji su tog dana bili na Utoyi i samo pukom igrom slučaja preživjeli.

izvor: The Guardian
foto: L.C. Nottaasen

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu