Imamo finaliste, imamo sajam!

Srijeda
06.05.2009.
Renato Baretić (Hotel Grand, Algoritam), Drago Glamuzina (Tri, Profil International), Sanja Lovrenčić (Martinove strune, Leykam International), Robert Međurečan (Prodajem odličja, prvi vlasnik, Konzor) i Dubravka Ugrešić (Baba Jaga je snijela jaje,Vuković&Runjić) finalisti su književne nagrade roman@tportal.hr, za najbolji domaći roman protekle godine. U Booksi će sljedeću srijedu, dakle 13. svibnja, u 19 sati biti održana književna večer na kojoj će se čitati svi romani koji su ušli u finale. Finaliste je na jučerašnjoj press konferenciji objavila predsjednica žirija nagrade Jadranka Pintarić. Žiri kojeg, osim Jadranke Pintarić, čine Alida Bremer, Tomislav Brlek, Gordan Duhaček, Slaven Jurić, Igor Mandić i Miroslav Mićanović, skratio je listu od 11 polufinalista (žiri je zaista imao mnogo posla jer su, podsjetimo, na ovogodišnjem natječaju konkurirala ukupno čak 53 romana), tako da su iz utrke ispali Ludwig Bauer, Slađana Bukovac, Marinko Koščec, Pavao Pavličić, Igor Rajki i Eda Vujević. Tko je dobitnik ove nagrade bit će objavljeno 20. svibnja, a od 14-og do 19-og u sklopu programa Zagrebačkog sajma knjiga i podizanja atmosfere pred proglašenje pobjednika bit će upriličene promocije svih pet finalista natječaja. 

Što se ovogodišnjeg sajma tiče, njegov je program, čiji se bonus program odvija u Booksi, u ime organizatora najavio Roman Simić Bodrožić. Svečano otvorenje održat će se u utorak 12. svibnja u podne, a prvog dana sajma bit će predstavljene knjige Ivana Lovrenovića i Toma McCarthyja, dok će u 19 sati u Booksi biti čitanje knjige Terenski rad Mische Berlinskog. U srijedu će se Berlinski još jednom predstaviti u Profil Megastoreu, dok će u Booksi biti već najavljeno čitanje romana finalista nagrade. Bogat program uključuje gostovanja i promocije velikog broja domaćih i stranih pisaca, među kojima su i Atila Bartis (autor Spokoja) te Gilles Leroy (Alabama song), a sve završava u subotu, 23. svibnja u 20 sati, gostovanjem poznatog talijanskog pisca Nicolla Ammanitia koji će predstaviti svoju knjigu Kako Bog zapovijeda, a koji će gostovati i u Booksi.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu