HNK, čin 2. -neizvjesno do samog kraja!

Ponedjeljak
14.11.2011.

Pažnja: tekst koji slijedi sadrži spoilere za potencijane igrače kviza na internetu!

Hrvatski narodni kviz u organizaciji Radija808, portala Ravnododna.com i Bookse prošlog je četvrtka okupio strastvenu kvizašku ekipu koja je u odličnoj atmosferi i uz puno smijeha prokrčila put kroz 25 zanimljivih, ali nimalo bezazlenih glazbenih pitanja.

 

Počelo je u gastro duhu. Ribafish, gost drugog po redu HNK-a, iz kvizne je teće izvukao imena trojice natjecatelja - Ivana Ramljaka, Nikole Pezića i Tonćija Kožula. Tek što se natjecateljski trio smjestio na borbeni položaj, Virtualni je Božo zagrmio iz zvučnika pozdravio publiku i natjecatelje u čemu mu se lavežom podrške priključio i Maks, kvizna terijer-maskota.

Uvod odrađen, došlo je vrijeme za ozbiljan posao.

Ribafish i DJ Rea

Rea Hadžiosmanović, odlično raspoložena i elokventna voditeljica kviza predstavila je natjecatelje i pojasnila pravila igre. Ribafish je u ruke uzeo kredu i spužvu i natjecateljski dio kviza je mogao početi. Iako su im pravila dopuštala da se pritiskom na tipkala u bilo kojem trenutku prijave za odgovaranje, Ivan, Nikola i Tonći pokazali su svo bogatstvo svojeg kviznog iskustva i 'tipkarali' s oprezom. Pa je tako neodgovoreno ostalo pitanje na kojem je stranom jeziku Bijelo dugme snimilo pjesmu na albumu Uspavanka za Radmilu M. (albanskom), nije se prepoznao strukić Micka Jaggera a nisu se mogli dosjetiti niti naziva prvog engleskog punk singla grupe Damned ('New Rose').

 


Zato je publika uskočila kao joker i pripomogla natjecateljima u skupljanju bodova. A bodovna je situacija do samog kraja bila vrlo, vrlo neizvjesna. Iako je Ribafish bez greške vodio bodovanje i o njemu redovito i duhovito izvještavao prisutne, do samog se kraja nije moglo predvidjeti tko će biti pobjednik. Prvi je osjetnu razliku u bodovima zaradio Nikola. Nije dugo potrajalo, a Ivan mu je već opasno puhao za vratom. Na kraju je Tonći odnio uvjerljivu pobjedu. Osim pobjede, Tonći je doma odnio i ulaznicu za koncert Fleet Foxes, knjigu Rani radovi (1970-1979) Patti Smith i CD Melanie Fione The Bridge. Zapamćen će sigurno ostati i treći urnebesno zabavan video uradak Virtualnog Bože koji je uprizorio dva člana iz Village People.

Tonći Kožul, Nikola Pezić i Ivan Ramljak

Drugi HNK omogućio je i publici da se aktivnije uključi u, uvjetno rečeno, roštiljanje budućih natjecatelja. Tko je htio, mogao je napisati i u kviznu teću na šanku ubaciti svoje najdraže glazbeno pitanje. Najbolje će pitanje biti uvršteno u sljedeći kviz a onaj/ona tko ga je smislio/la osim slave, časti i ugleda dobit će i nagradu!

Ako vas zanima koliko je teško, ili lako, bilo Ivanu, Nikoli i Tonćiju u drugom izdanju HNK-a, odigrajte kviz na portalu Ravnododna.com i saznajte! I slušajte Radio808 koji, osim puno dobre glazbe, valno širi i informacije o HNK-u!

Za kraj, par tehničkih podataka - HNK se održava svakog drugog četvrtka u Booksi, a sljedeći je na rasporedu 24.11. u 20 sati. Ako želite sudjelovati, prijavite se mejlom na hrvatskinarodnikviz@gmail.com do srijede, 23.11. do 20 sati, ili dođite u Booksu u četvrtak, sat vremena prije kviza (a nikako kasnije od 19:30) i prijavite se na licu mjesta. Dobrodošli!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu