Page arrow

Dodijeljena PEN/Faulkner nagrada

Large untitled design  64

Foto: Facebook.

Srijeda
07.04.2021.

Književnu nagradu PEN/Faulkner svake godine najboljim djelima američkih autora dodjeljuje istoimena zaklada. Ove 2021. godine najboljim prekooceanskim književnim ostvarenjem proglašena je zbirka priča The Secret Lives of Church Ladies autorice Deeshe Philyaw.

Deesha je američka spisateljica i kolumnistica koja piše o rasnim i rodnim temama, popularnoj kulturi te roditeljstvu. Zbirka devet priča The Secret Lives of Church Ladies bavi se nekoliko generacija žena koje se bore za vlastiti identitet, seksualnost i slobodu u svijetu dvostrukih mjerila, a našla se i u finalu nagrade 2020 National Book Award. Trenutno je u radovima njena TV adaptacija.

Zbirka je nagradu osvojila u konkurenciji od 419 djela, a žiri je ustvrdio da je Philyaw čitateljima pružila ''rijedak i nadasve radostan spoj - knjigu koja kombinira radoznalu agilnost koja je odlika najbolje kratke proze s dubokom emocionalnom koherentnošću velikog romana.''

Nestrpljivo čekamo i prijevod i seriju!


Izvor: lithub 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu