Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Čitajmo povijest na Kliofestu

Large 737px johann heinrich tischbein   the nine muses   clio  history   1780

Muza Klio, Johann Heinrich Tischbein, 1780.

Srijeda
12.05.2021.

Osmi Festival povijesti Kliofest 2021. održava se od 11. do 14. svibnja, a sadašnji i budući ljubitelji povijesti zanimljive programe mogu pratiti uživo u holu Nacionalne i sveučilišne knjižnice, ili preko interneta.

Na festivalu će biti nekoliko okruglih stolova, tribina i konferencija posvećenih, primjerice, Vidovdanskom ustavu, Hrvatskom proljeću, borbi protiv historijskog revizionizma, ili stanju i načinu financiranja humanističkih znanosti, napose povijesti.

Tijekom festivala predstavlja se niz novih knjiga povijesne tematike, nekoliko znanstvenih projekata, a može se vidjeti i izložba Bulwark of Europe – Digitizing the Habsburg-Ottoman Frontier, koja je dio projekta studenata zagrebačkog Filozofskog fakulteta. Virtualno će se predstaviti i nekoliko izložbi hrvatskih muzeja. Osim toga, premijerno se prikazuje film Mateusza Sokulskoga Beograd – solidarni sa Solidarnošću.

A možete se i opskrbiti dobrim štivom - tijekom trajanja programa festivala nakladnici povijesnih knjiga daju popuste za prodaju svojih izdanja preko interneta.

Detaljan program pronađite na stranicama festivala


Izvor: Kliofest

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu