Čitač e-knjiga za svaki džep

Ponedjeljak
15.10.2012.

Na sajmu knjiga u Frankfurtu predstavljen je novi elektronski čitač Beagle. Txtr, tvrtka iz Berlina, razvila je ovaj čitač kao jeftinu i kvalitetnu alternativu skupim čitačima. Beagle bi trebao koštati oko 10 dolara.

Beagle ima ekran veličine 12.7 centimetara, tek četiri gumba i samo osnovne funkcije. Težina čitača je 128 grama. Čitač ne dolazi sa zasebnom punjivom baterijom, nego zahtijeva dvije AAA baterije.

U početku Txtr neće prodavati Beagle kao zasebni proizvod, nego kao dodatak smartphoneu. To bi trebalo riješiti i neke praktične poteškoće: budući da Beagle nema utor za USB ili za WLAN karticu, jedini način za prenošenje e-knjiga na Beagle bit će putem bluetootha (dakle, pomoću smartphonea). Hoće li se Beagle uistinu pokazati kao popularna alternativa skupim čitačima? Hoće li skuplji čitači pojeftiniti zbog pojave Beaglea na tržištu? Sve ćemo saznati oko Božića kad čitač izlazi na tržište.

izvor: Spiegel Online
foto: gmeger

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu