Page arrow

Booksina radionica kratke priče - produžen rok za prijavu!

Large untitled design   2023 09 25t124214.862

Fotografija: Matija Ferlin.

Ponedjeljak
25.09.2023.

Dobro ste pročitali – produžen je rok za prijavu na Booksinu kreativnu radionicu pisanja kratke priče sa Goranom Ferčecom! 

Zato, naoštrite svoje olovke, potražite zaboravljene Word dokumente svojih priča, pustite mašti na volju i ovaj rok nemojte profulati

Ako pišete prozu i želite izbrusiti svoje vještine, ako želite dobiti kvalitetan i konkretan komentar na svoje pisanje, ako želite brusiti svoj talent pomoću zadaća, vježbi i komentara u grupnoj dinamici, onda je naša radionica pisanja kratke priče pravo mjesto za vas. Nemojte čekati, napišite email i pošaljite nam prijavu na booksa@booksa.hr!

Radionica će trajati dva mjeseca, od početka listopada do sredine prosinca. Organizirana je u deset termina (ponedjeljkom navečer) i osam spisateljskih zadataka. Cijeli će proces kulminirati javnim čitanjem priča nastalih na radionici, a one će potom biti objavljene i na portalu Booksa.hr. Ako vas zanima kakve priče nastaju na radionici, radove prethodnih generacija polaznika i polaznica pronađite ovdje.

Budući da je broj mjesta ograničen, potrebno je poslati prijavu na adresu booksa@booksa.hr. Ona treba sadržavati vašu kratku biografiju i vlastiti prozni tekst ne duži od pet kartica. Prijave možete slati najkasnije do srijede 27. rujna 2023. u ponoć s naznakom "Za radionicu kreativnog pisanja".

Pohađanje radionice je uz kotizaciju, koja je za studente, nezaposlene i umirovljenike reducirana. Za sve dodatne informacije, ili ako imate pitanja, javite nam se na istu e-mail adresu.
Veselimo se vašim prijavama!

*Poslije dvadeset godina vođenja radionice, naš voljeni Zoran Ferić prepušta vodstvo radionice svom izvrsnom kolegi i dramaturgu Goranu Ferčecu. Fero, hvala! <3 Gorane, dobrodošao! 

Goran Ferčec diplomirao je na Odsjeku dramaturgije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Od 2016. godine u statusu je slobodnog umjetnika. Od ljetnog semestra 2022. godine docent je na Odsjeku dramaturgije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.  Radi kao pisac, dramaturg i suradnik na izvedbenim i kazališnim projektima. U Zagrebačkom kazalištu mladih 2015. premijerno je izveden njegov tekst Pismo Heineru Mülleru u režiji Bojana Đorđeva. Izvedbeni tekst Radnice u gladovanju premijerno je izveden 2014. u sklopu projekta „Vor den Hunden“ u koprodukciji izvedbene skupine fringe ensemble iz Bonna i Schaubühne Lindenfels iz Leipziga. U Zagrebačkom kazalištu mladih 2017. godine Radnice u gladovanju premijerno su postavljene u režiji Olje Lozice. Autor je tekstova za predstave Ispravci ritma i Rad panike, izvedbene skupine BADco. Izvedbene, teorijske tekstove i eseje objavljivao u domaćim i stranim magazinima; Frakcija, Zagreb; TkH-TeorijaKojaHoda, Beograd; Kretanja, Zagreb: Scena, Novi Sad: Kazalište, Zagreb: Buchkultur, Beč, te na Trećem programu hrvatskog radija. Autor je romana O životu radnice krajem dvadesetog stoljeća i Ovdje neće biti čuda, knjige eseja Priručnik za jučer i zbirke izvedbenih tekstova Prekovremeni rad. U suradnji s vizualnim umjetnikom Sinišom Ilićem, objavio je knjigu Rad panike u izdanju Kulturtregera i Multimedijalnog instituta.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu