Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Besplatni Stevensonov klasik

Large jekyll hyde Foto: National Printing & Engraving Company, Chicago / Wikipedia
Nedjelja
02.12.2018.
Društvo za promicanje književnosti na novim medijima objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige klasik svjetske književnosti – pripovijest Čudnovat slučaj dr. Jekylla i g. Hydea Roberta Louisa Stevensona, u prijevodu Kristine Vlašić.
Čudnovat slučaj dr. Jekylla i g. Hydea objavljen je 1886. godine u Londonu. Napisao ga je Robert Louis Stevenson, škotski romanopisac, pjesnik, esejist, putopisac i glazbenik, danas najpoznatiji i po djelima Otok s blagom, Oteti i Dječji vrt u Versaju. Danas se Stevensona doživljava kao važnog pisca, svjedoka i kritičara ere Viktorijanaca, teoretičara književnosti, esejista, svjedoka kolonijalne povijesti Pacifičkog otočja i humanista.
Istovremeno s objavljivanjem Stevesonova klasika pokrenute su i redizajnirane Besplatne elektroničke knjige. Najveća novost je nova naslovna stranica sa šest rubrika koja se osvježava u dnevnom ritmu te novodizajnirane naslovnice knjiga koje sada kombiniraju sadržaje tipične i za naslovnicu i za poleđinu omota klasične tiskane knjige.
Novi naslov dostupan je u četiri najraširenija formata za e-knjige (HTML, ePub, PDF i MOBI).

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu