Antiteroristička crtanka

Četvrtak
01.09.2011.

Crtanka pod nazivom We Shall Never Forget 9/11: The Kids' Book of Freedom, koju je povodom desete godišnjice terorističkog napada na New York i Washington objavila izdavačka kuća iz Missourija s pravim američkim imenom - Really Big Coloring Books – izazvala je osudu američkih muslimana.

Savjet za američko-islamske odnose osudio je izlazak ove knjige za koju njezin izdavač tvrdi da "može pomoći roditeljima da nauče svoju djecu o činjenicama vezanim uz napad na Ameriku 11. rujna 2001. godine".

Iz Savjeta tvrde kako je riječ o 'odvratnom' pamfletu za indoktrinaciju najmlađih, te kako slikovnica implicira da su "svi Muslimani povezani s radikalizmom, terorizmom i ekstremizmom, što bi moglo uvjetovati to da djeca počnu gledati na sve Muslimane kao na njihove neprijatelje".

U izjavi za javnost izdavačke kuće stoji kako je slikovnica koja prikazuje napad na Ameriku te lov na Osamu bin Ladena "načinjena s mnogo poštenja, integriteta i poštovanja i da se ne boji kazati istinu". Izdavač Wayne Bell je bez ustezanja uzvratio svojim kritičarima.

"On (Dawud Walid, predsjednik Savjeta za američki-islamske odnose) naziva knjigu 'odvratnom'. Zanimljivo je kako nije nazvao devetnaest terorista koji su oteli avione koji su poslužili za napade odvratnim. Trebao bi nazvati Osamu bin Ladena odvratnim. Ova knjiga je povijest. Ova knjiga pokazuje činjenice. Mi se ne bojimo istine!", uskliknuo je Bell.

Inače odmah po izlasku rasprodano je čitavo prvo izdanje slikovnice od deset tisuća primjeraka. Zanimljivo je da je izdavač Really Big Coloring Books prošle godine usred američke predizborne kampanje za Kongres objavio niz slikovnica s temom Tea Partyja (ime koje su uzurpirali republikanski jastrebovi), a postotak zarade od prodanih slikovnica doniraju organizaciji Bridges for Peace, kršćanskoj udruzi sa središtem u Jeruzalemu koja podupire Izrael i povezivanje Kršćana i Židova protiv islamske prijetnje.       

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu