Adrian Mole bliži se kraju

Utorak
26.03.2013.

Adrian Mole počeo je kao mladi tinejdžerski junak u knjizi Tajni dnevnik Adriana Molea, a autorica dnevnika Sue Townsend godinama je nastavila izbacivati odlične nastavke priče o tom pretencioznom, ali simpatičnom Englezu. Adrian je tako stario, ženio se, dobivao djecu, razvodio se, živio u obnovljenom svinjcu itd. Cijelo to vrijeme nastavio je svađati se s roditeljima, nervirati se oko trivijalnih sitnica i opsjednuto pričati o norveškoj kožarskoj industriji. Logično, Mole danas više nije tinejdžer, nego sredovječni muškarac, i čini se da se njegova priča polako bliži kraju.

Naime, 66-godišnja Townsend je na književnom festivalu u Oxfordu najavila da zbog zdravstvenih razloga neće moći još dugo pisati nove nastavke. Townsend je krajem prošle godine pretrpila moždani udar zbog kojeg je oslijepila i završila u invalidskim kolicima. Stoga će Townsend dovršiti dva već započeta nastavka Adrianovih dnevnika i tako privesti kraju sagu o Adrianu Moleu.

izvor: T-Portal
foto: rogiro

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu