Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

15. Monte Librić u Puli

Large 1  2

Foto: Ivana Vareško.

Četvrtak
02.06.2022.

Životinjski likovi ovih će dana osvojiti Pulu! 

Jubilarni, 15. festival dječje knjige Monte Librić održat će se od 6. do 12. lipnja 2022. godine u pulskom gradskom parku, popularnog naziva Kukuriku park, koji će na tjedan dana postati najživlja literarna pozornica na otvorenom, i to najvećeg festivala knjiga za djecu u Hrvatskoj. 

Mnoštvo programa i knjiga ovoga puta na okupu drži tema Librić Zoo park / Parco Librić Zoo čija je pozornost usmjerena na životinje, nestvarne i stvarne. One imaginarne potražit će se u slikovnicama i knjigama iz programa i s polica bogatog sajma dječje knjige. One stvarne na Monte Librić stižu iz Zoološkog vrta, s obližnjih rančeva, iz akvarija i terarija.  

Svečano otvorenje održat će se 6. lipnja u 11 sati u Librić parku prema scenariju i režiji Marija Kovača i Petre Radin iz kazališta Tvornice lutaka. Otvorenje će obilježiti dijelovi Ježeve kućice, svevremenskog klasika Branka Ćopića, a naširoko poznati životinjski likovi pjesmom će otvoriti sedmodnevno slavlje dječje literature. 

U Pulu stižu i poznate hrvatske autorice i autori: Olja Savičević Ivančević, Lucija Mrzljak, Mila Elegović, Koraljka Milun, Branka Hollingshworth Nara, Svjetlan Junaković, Milana Vuković Runjić, Zoran Vakula, Majda Milevoj Klapčić, Katarina Brajdić Drajdić, Ana Dundara Pajić i Vibor Juhas

Uz promocije talijanskih autora Vincenza Steru, Danielea Dibiaggija, Davida Conatija i Gianlucu Passarellija, poseban događaj bit će promocija knjige La casetta del Riccio, odnosno prijevod Ježeve kućice na talijanski jezik u izdanju Zajednice Talijana Pula. Pod mentorstvom cijenjene prevoditeljice Ljiljane Avirović poznatu Ćopićevu priču preveli su „mali prevoditelji“, odnosno djeca, polaznici Europskog instituta za književno prevođenje „Janus Pannonius“, a ilustracije za slikovnicu pripremio je pulski ilustrator Vibor Juhas. 

Monte Librić će obilježiti i bogat radionički program. Radionice vode studentice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, ilustrator Dominik Vuković i psihologinje Sandra Župarić, Lea Dogan i Dajana Čopec. Imat ćete priliku izabrati knjige u ponudi od 70 nakladnika i kupiti ih po promotivnim cijenama, i to na dvije festivalske lokacije: u Librić parku na Faustusima i u prostoru kluba knjižare (Giardini 2). 

Od jutarnjih Piknika s autorom, preko radionica i scenskih programa, svake večeri najmlađi ljubitelji knjige, uobičajeno će uz Baku Librić (Gordanu Trajković) uživati u Priči za laku noć, a dodatnu zanimaciju moći će pronaći i u ovogodišnjoj akciji Naj ZOO fotka. Pozivaju se svi posjetitelji Monte Librića da od ponedjeljka do petka svoje Librić Zoo fotografije šalju u inbokse festivalskih društvenih mreža. Autori najboljih fotografija bit će nagrađeni poklonima iznenađenja.     

Detalje o predstavama i scenskom programu, kao i ostale detalje festivala, pronađite na službenoj stranici Monte Librića. Fotoaparati i mobiteli su spremni za fotkanje, vidimo se u Puli!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu