Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Vikend tečaj kreativnog pisanja

Large otpis zd
Srijeda
17.10.2012.

2.11.2012 u prostorijama Centra za kreativno pisanje u Amruševoj počinje prvi vikend tečaj kreativnog pisanja u izvedbi OtPisa – zadarskog ogranska CeKaPe-a.

OtPis je radionica kreativnog pisanja osnovana u Zadru s ciljem promicanja literarne kulture i književnog stvaralaštva. OtPis vode Želimir Periš i Staša Aras.

Cilj je radionica polaznike upoznati s tehnikama i iskustvom pisanja, osvijestiti im ideju pisanja i potruditi se potaknuti ih na literarno stvaralaštvo i aktivno promišljanje književnosti. Radionica obrađuje tehnike i iskustvo pisanja proze i bavi se raznim književnim formama, od kratke priče do romana. Na radionicama se prolaze različite vježbe primjena proznih sredstava: osmišljavanje ideje, određivanje izvora, definiranje svrhe i ciljeva teksta, bavljenje kompozicijom i epskih tehnikama, artikulacijom pripovjednog glasa, karakterizacijom likova i njihovih odnosa, te mnogočim ostalim. Od polaznika se očekuje stvaranje književnog teksta po zadanim vježbama, te ih se aktivno uključuje u evaluaciju napisanih tekstova. Posebna je pažnja radionica usmjerena prema vrednovanju i podizanju kvalitete književnog djela. Pričat će se i o kritici, urednicima i književnim natječajima.

Upisi na cekape.com ili na telefone: 01 2431 071,  091 5675 140

Možda će vas zanimati
Kritike
Homepage brac 04.12.2016.

Tvoje tijelo - moja kuća

Debitantska zbirka poezije 'Plovna mjesta' Sanje Baković nepretenciozna je, promišljena i dobro uklopljena u suvremena strujanja.

Piše: Mateja Jurčević

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu