Page arrow

'Slavenski (anti)junaci': natječaj za priče i stripove

Large patrick fore 59lc6tgzabq unsplash

Foto: Patrick Fore, 'Unsplash'.

Petak
17.02.2023.

Za sve ljubitelje spekulativne fikcije, dijelimo natječaj koji će vas sigurno razveseliti i potaknuti maštu!

Sad već sigurno vam dobro poznati online časopis za spekulativnu fikciju Morina kutija raspisao je peti natječaj za originalne, prethodno neobjavljene priče i stripove na otvorenu temu 'Slaveni ne vjeruju u junake'.

Uredništvo je primijetilo popriličan broj izrazito tužnih, distopijskih, melankoličnih i mračnih narativa opresivnih atmosfera u domaćoj i regionalnoj književnosti, stoga bi voljeli čitati priče i stripove koje preispituju koncept slavenskog junaštva ili manjka istog.

Vjerujemo li u to da nas netko može spasiti? Da se možemo sami spasiti? Ili nam nema spasa, neovisno u prošlosti, sadašnjosti ili budućnosti, na ovome ili nekom drugom planetu? Tema je otvorena za što širu interpretaciju.

Traže se priče i stripove u žanru spekulativne fikcije, dakle fantastike, znanstvene fantastike i horrora, svih njihovih podžanrova i hibridnih žanrova. Priče mogu biti od 100 riječi (drabble) do 40 000 (novela), na hrvatskom, jezicima s kojih se ne prevodi te engleskom jeziku.

Tekstove treba slati u .docx ili .odt formatu, font Times New Roman, veličina 12, s uključenom kratkom biografijom autora, na e-mail adresu morinakutija@gmail.com.

Primaju se i stripovi u duljini od 1 do maksimalno 2 stranice, dovršenih priča (dakle, da nije u nastavcima). Stripovi trebaju biti prilagođeni čitanju na formatu 20.5cm širine i 27.6cm visine, u formatima JPG i PNG, u RGBu ili grayscaleu, te rezolucije minimalno 300dpi. Sva ostala pravila vrijede kao i za priče.

Rok za slanje radova je 2. svibnja 2023. godine do 23:59.

Ostale detalje natječaja možete pronaći na njihovoj internetskoj stranici

Zatrebate li inspiraciju, škicnite prethodne brojeve ovdje, dostupni su za besplatno preuzimanje. Kako kažu i urednici, zavirite, ako se usudite.

Sretno svima!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu