SF-krimi-špijunski triler

foto: rollingrck (Flickr)
Srijeda
23.09.2015.
Tko je najbolji plaćeni ubojica u svijetu SF-a? Čije detektivske nadnaravne moći nije moguće izbjeći? Dajte nam čudne navade, zanimljive mane, začudne strasti i napišite žanrovski krimić od kojeg čemo se skrivati iza kauča ili hororični špijunski triler koji će nadmašiti Charlesa Strossa, Društvo SFera objavit će ga za SFeraKon 2016

Zagrebačko Društvo za znanstvenu fantastiku SFera, kao i svake godine u proteklih 22, raspisuje natječaj za neobjavljene domaće radove. Svake druge godine zbirka je posvećena nekom podžanru spekulativne fikcije, pa su do sada objavljene zbirke posvećene hororu (Zagrob), fantasyju (Zmajev zlatni svitak), steampunku i space operi (Parasvemir), apokalipsi (Smak!) i paralelnim svemirima (Ukronije). U 2016. godine traže se uspješni 'križanci', tj. tekstovi na temu SF i fantasy krimića i špijunskih kratkih priča i novela, dužine okvirno 2000 do 8000 riječi.
Najbolje priče pristigle na natječaj bit će objavljene u tradicionalnoj godišnjoj zbirci koja izlazi za SFeraKon 2016. (uz urednički rad na tekstu prije objave). Zbirku će na poklon dobiti svi posjetitelji ove velike europske SF konvencije. 
Radove, svoje podatke i eventualna pitanja šaljite na e-mail adresu: natjecaj@sfera.hr
Rok za slanje priča je 11.11.2015.
info: SFera

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu