Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Scenaristički klub

Large scenaristi ki klub 7
Srijeda
05.11.2014.
U organizaciji scenarističkog projekta Palunko Hrvatskog filmskog saveza održava se sedma sezona Scenarističkog kluba, napredne radionice razvoja scenarija kratkometražnog igranog filma. Radionica traje šest mjeseci, počevši od studenog, a završava pitchingom na 24. Danima hrvatskog filma u travnju 2015.
Radionica je namijenjena polaznicima koji iza sebe već imaju scenarističkog iskustva, u vidu realiziranih filmova ili završenih scenarističkih radionica i programa, ili su struke koja pruža preduvjete za scenaristički rad (studij režije, dramaturgije, književnosti i sl.) 
Kroz Klub je od 2010. godine, kada je pokrenut, prošlo više od 40 scenarista. Od 2013. u suradnji sa Zagreb Film Festivalom i Danima hrvatskog filma program završava javnim pitchingom, pružajući polaznicima priliku da za svoje scenarije zainteresiraju potencijalne redatelje i producente te nastave dalje razvijati projekte.

Među uspjesima recentnih polaznika izdvajaju se film Igre Ane Feil, koji je pitchiran na ZFF-u 2013. da bi potom bio snimljen u sklopu programa Festivala tolerancije te prikazan u konkurenciji Motovuna, i Dan Republike Matije Drnikovića, koji je pitchiran na DHF 2014. te je nakon toga bio jedan od samo šest projekata odabranih u program Pack & Pitch na 20. Sarajevo Film Festivalu, o čemu više možete saznati ovdje.
Program radionice sastoji se od scenarističke prakse i teorije, a voditelj je Uroš Živanović. Prijava se temelji na bio/filmografiji, motivacijskom pismu i radnim materijalima za kratkometražni igrani film. Osim igranog, može se prijaviti i film koji je hibrid, animacija ili transmedija, uz uvjet da je okosnica narativno-fikcijska i da predviđeno trajanje djela ne prelazi 30 minuta.
Rok za prijave je 15. studenog, a sve detalje možete pronaći na portalu Palunko.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu