Sukladno važećim mjerama klub Booksa zatvoren je od 28.11. do 21.12. / Due to COVID-19 Booksa is closed from November 28th until December 21st.

Rukopisi 43

Large pexels photo 211291
Četvrtak
09.01.2020.

Dom omladine Pančevo raspisuje 43. po redu natječaj za Zbornik poezije i kratke proze mladih s prostora eks-Ju – Rukopisi 43. Pravo sudjelovanja imaju svi autori između 15 i 30 godina starosti koji pišu na ex-jugoslovenskim jezicima, kao i jezicima nacionalnih manjina u Republici Srbiji. Natječaj će biti otvoren do 21. veljače 2020. godine.

Na natječaju se može sudjelovati s poezijom i/ili kratkom prozom. Treba poslati do 3 pjesme i/ili 3 kratke priče: pjesme dužine do 2, a priče do 3 kucane strane (za priče do 7 000 karaktera, veličina fonta 12), potpisane punim imenom i prezimenom, godinom rođenja, adresom stanovanja (državljanstvom u slučaju da autor živi u inozemstvu), brojem telefona i emailom.

Autore trebaju osobne podatke ostaviti i u tijelu maila i na početku mape s radovima, također pjesme, odnosno priče trebaju biti u jednom Word dokumentu, a ne kompresirane (ZIP, RAR itd.) i bez eksternih linkova. Potrebno je poštovati i dijakritičke znakove (slova č, ć, đ, š, dž) i pravopisna pravila. Mejl adresa na koju treba slati radove je: zbornikrukopisi@gmail.com.

Dom omladine Pančevo preporučuje slanje radova putem elektronske pošte, a običnom poštom samo u slučaju da autori nisu u mogućnosti poslati radove drugačije. U tom slučaju adresa je: Dom omladine Pančevo, Svetog Save 10, 26 000 Pančevo, Srbija (sa naznakom "za Rukopise 43").

Rukopisi 43 će izaći iz tiska početkom svibnja tekuće godine, a u toku mjeseca planirana je i promocija u Pančevu, odnosno trodnevni festival. Autorima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore koji ne budu bili u mogućnosti doći na promociju Zbornika, autorski primjerci će biti poslati poštom.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu