Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Rezidencija Vilenice i CEI

Large pencil Foto: Tim Taylor / Flickr
Četvrtak
01.03.2018.
Organizacija Central European Initiative (CEI) u suradnji sa Slovenskim društvom pisaca raspisuje poziv za rezidencijalni boravak. 
Odabrani autor dobit će 5.000 eura za tromjesečni boravak u jednoj od 18 država članica CEI-a. Također će gostovati na međunarodnom književnom festivalu Vilenica koji se održava u Sloveniji od 5. do 9. rujna 2018. Tromjesečni boravak se mora ostvariti između 5.9.2018. i 5.9.2019.
Prijaviti se mogu svi mlađi od 35 godina koji dolaze iz zemalja-članica koje ne pripadaju EU. Dakle, u obzir dolaze autorice i autori iz država: Albanija, Bjelorusija, BiH, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Srbija i Ukrajina. 
Rok za prijavu je 30.4.2018. Potrebno je poslati ispunjenu prijavnicu, biografiju (do 1 kartice), kopiju pasoša ili osobne iskaznice, bibliografiju na engleskom (do 2 kartice), opis rezidencijalnog projekta na engleskom (između 2.000 i 4.500 zakova; projekt mora biti rad na književnom djelu) i jedno pismo preporuke na engleskom (do 1 kartice). Prijavu treba poslati na adresu: Slovene Writers' Association (Writer in Residence), Tomšičeva 12, Sl-10000 Ljubljana, Slovenia
Formular prijavnice i ostali podaci mogu se pronaći na web stranici Vilenice.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu