Page arrow

Regionalni natječaj za kratku priču

Large unnamed  5
Ponedjeljak
13.12.2021.

Objavljen je peti regionalni natječaj za kratku priču Biber.

Na natječaj se mogu javiti autorice i autori koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku, bilo da su afirmirani, bilo da do sada nisu objavljivali.

Pored priča koje tematiziraju pomirenje u kontekstu zaostavštine ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije, dolaze u obzir i priče koje mogu doprinijeti boljem razumijevanju među ljudima, smanjenju mržnje i razgradnji predrasuda, antiratne priče, priče koje se bave suočavanjem s prošlošću, razgradnjom slika o neprijateljima, suosjećanjem s drugima, hrabre priče koje se usuđuju hodati u "neprijateljskim" cipelama, priče koje pomiču granice i otvaraju puteve za izgradnju izvjesnije, sigurnije i slobodnije budućnosti za sve.

Najmanje dvadeset izabranih radova bit će objavljeno u višejezičnom zborniku. Žiri čine Lejla KalamujićKalina Maleska i Olja Savičević Ivančević. Odluka žirija bit će objavljena sredinom studenog 2022. godine.

Natječaj je otvoren do 1. lipnja 2022. godine, a organizira ga Biber tim Centra za nenasilnu akciju Sarajevo-Beograd s ciljem doprinosa kulturi prijevoda i objavljivanja autorica i autora iz najbližeg susjedstva te podrške angažiranosti i društvenoj promjeni. 

Detaljnije informacije na linku


Izvor: Biber

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu