Radionica pisanja u Kinoklubu

Foto: Teymur Madjderey / Flickr
Četvrtak
10.03.2016.
Kinoklub Zagreb treću godinu za redom organizira besplatnu radionicu pisanja za film. 
Cilj dvomjesečne radionice je kroz niz vježbi pisanja, razviti prijavljeni sinopsis u kvalitetan scenarij za kratki igrani film. Kroz rad na specifičnim spisateljskim zadacima polaznici će razvijati tematiku i tehniku koja im odgovara te tako razraditi postavke iz kojih mogu razviti kvalitetan scenarij. 
Svaka od deset dvosatnih tjednih sesija biti će u potpunosti posvećena radu na tekstovima polaznika koji će se usavršavati u skladu sa sugestijama mentorice i kolega. Za vrijeme trajanja radionice polaznici će biti dužni razvijati sinopsis s kojim su primljeni te pisati radove u skladu sa specifičnim zadacima koji će biti određeni prema individualnim afinitetima. 
Voditeljica radionice je filmska kritičarka i autorica Višnja Vukašinović.
Za prijavu treba poslati sinopsis za kratki igrani film te kratki esej u kojem se obrazlaže tema, motivi i ciljevi filma. Svaki od traženih zadataka mora imati između 2000 i 3000 znakova uključujući razmake (tolerira se plus/minus 300 znakova) te će se na osnovu poslanih radova vršiti selekcija odnosno odabrati 6 do 7 polaznika radionice.
Prijave za radionicu otvorene su do ponedjeljka 21. ožujka 2016. i šalju se na visnja.pentic@gmail.com
Radionica će se odvijati jednom tjedno kroz ukupno deset dvosatnih sesija u travnju i svibnju 2016. u večernjim satima, u prostorijama Kinokluba Zagreb (Trg žrtava fašizma 14). Radionica je otvorena za sve i besplatna je za odabrane polaznike.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu