Radionica o EU projektima

Foto: Jisc.ac.uk
Nedjelja
20.09.2015.
Zaklada Kultura Nova objavljuje javni poziv na sudjelovanje u radionici Upravljanje projektnim ciklusom u strukturnim fondovima EU.
Pozivaju se predstavnici organizacija civilnog društva koje djeluju na području suvremene kulture i umjetnosti u Republici Hrvatskoj da dostave svoje prijave na sudjelovanje u petodnevnoj radionici. Zaklada će u Zagrebu održati dvije istovjetne radionice za dvije grupe sudionika u dva različita termina: od 19. do 23. listopada 2015. godine, te od 23. do 27. studenoga 2015. godine
Svrha edukacijskog programa je izgradnja kapaciteta organizacija civilnog društva na području suvremene kulture i umjetnosti kroz stjecanje znanja o upravljanju projektnim ciklusom u EU strukturnim fondovima s naglaskom na Europski socijalni fond. Primjenom stečenih znanja organizacije će moći diverzificirati svoje izvore financiranja. U sklopu edukacije sudionicima će biti pružena znanja i vještine pripreme i provođenja projekata financiranih kroz strukturne fondove EU što uključuje fazu analize (dionika, problema, ciljeva i strategija), razvoj logičke matrice, izradu detaljnih aktivnosti projekta, proračun projekta, formulaciju projekta, izradu vremenskog plana projekta, provedbu projekta - planiranje i upravljanje, vidljivost, izvještavanje, monitoring i evaluaciju.
Tijekom radionica koristi se participativan i interaktivan pristup (kombinacija teorije i iskustvenoga učenja prilagođenog principima učenja odraslih osoba) te različite tehnike i metode koje uključuju: kvalitetna, kratka i jasna izlaganja, različite simulacije, rad na slučaju te različite druge grupne i individualne tehnike i metode. Radionica konstantno pruža okruženje za obostranu komunikaciju između trenera i sudionika te razmjenu iskustava i savjeta.
Radionice će provesti stručni tim iz tvrtke WYG savjetovanje d.o.o., koji ima višegodišnje iskustvo obrazovanja o EU programima, politikama i upravljanju projektnim ciklusom, kao i pisanja projekata u skladu s EU natječajima za bespovratna sredstva, pružanja stručne pomoći korisnicima EU projekata u provođenju projekata, nadzora i evaluacije projekata te pripreme studija, projektne dokumentacije, ishođenja dozvola i vođenja stručnog nadzora i savjetovanja u tehničkim projektima.
Na ovaj Javni poziv mogu se prijaviti najviše po dva predstavnika jedne organizacije civilnog društva (udruge ili umjetničke organizacije) koja djeluje u Republici Hrvatskoj na području suvremene kulture i umjetnosti uz uvjet da:  
- je registrirana u Republici Hrvatskoj i da aktivno djeluje najmanje jednu (1) godinu od dana registracije do dana objave ovog Javnog poziva
- ima najmanje jednu zaposlenu osobu u trenutku prijave na ovaj Javni poziv
- ima najmanje 200.000 kn prihoda u 2014. godini
- Broj mjesta na radionici je ograničen (20 sudionika za svaku radionicu) te se prijave koje zadovolje formalne uvjete odobravaju prema redoslijedu njihovog zaprimanja do popune mjesta.
U slučaju velikog interesa Zaklada se ne obavezuje primiti oba predstavnika jedne organizacije.  
Zaklada zadržava pravo provjere svih podataka navedenih u e-prijavnici.
Sudjelovanje u edukacijskom programu je besplatno, a Zaklada će svim sudionicima koji putuju na edukaciju u Zagreb pokriti putne troškove (put i smještaj u dvokrevetnim sobama – najviše 5 noćenja).
Putni troškovi bit će nadoknađeni u punom iznosu za javni prijevoz najnižih tarifa (autobus, brodski prijevoz, vlak) te za automobil u iznosu cijene jedne karte za javni prijevoz najniže tarife za istu destinaciju, odnosno u punom iznosu ako u istom automobilu putuju još najmanje dva sudionika edukacijskog programa. Svi sudionici dužni su u roku od 8 dana od dana završetka edukacije, na adresu sjedišta Zaklade (Frankopanska 5/2, Zagreb) dostaviti ispunjen, potpisan i ovjeren putni nalog, obračun putnih troškova, izvještaj s puta te priloge (karte za prijevoz/račune za prijevoz). Troškovi puta će biti nadoknađeni nakon primitka navedene dokumentacije. Ako navedena dokumentacija ne bude poslana u propisanom roku i/ili ako osoba ne bude evidentirana na popisu sudionika, Zaklada zadržava pravo ne isplatiti troškove puta.
Ako predstavnik organizacije nije u mogućnosti sudjelovati u edukaciji, dužan je najkasnije 3 radna dana prije početka edukacije o tome obavijestiti Zakladu. U suprotnom će Zaklada za troškove smještaja teretiti organizaciju.
Prilikom prijave svaki sudionik treba navesti prioritetni termin radionice. U slučaju velikog broja prijava za isti termin radionice, Zaklada može sudionike prebaciti u drugi predviđeni termin.
Prijava na radionicu podnosi se isključivo putem ispunjene e-prijavnice na mrežnim stranicama Zaklade "Kultura nova".
Ispunjenu e-prijavnicu potrebno je do roka za podnošenje prijava pohraniti u elektroničku bazu Zaklade.
Rok za podnošenje prijava je 1. listopada 2015. godine.
Na mrežnim stranicama Zaklade bit će objavljeni:
- popis odabranih organizacija
- popis organizacija koje su zadovoljile formalne uvjete, ali nisu odabrane zbog popune kapaciteta
- popis organizacija koje nisu zadovoljile formalne uvjete

Nakon objave rezultata u slučaju odustajanja pojedinih sudionika slobodno mjesto može biti popunjeno predstavnicima s popisa organizacija koje su zadovoljile formalne uvjete, ali nisu odabrane zbog popune kapaciteta.
Zaklada će sve prijavitelje obavijestiti o rezultatima na e-adresu navedenu u e-prijavnici.
Rezultati Javnog poziva će biti objavljeni najkasnije do srijede, 7. listopada 2015. godine.
Napomena: Organizacije čiji sudionici bez opravdanog razloga otkažu svoje sudjelovanje na radionici neće moći uputiti prijavu na edukacijske programe u organizaciji Zaklade "Kultura nova" u iduće dvije godine računajući od dana raspisivanja ovog Javnog poziva.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu