Page arrow

Radionica filmske kritike

Large kkz
Utorak
06.03.2018.
Kinoklub Zagreb organizira novu radionicu filmske kritike i analize. Radionica je besplatna i otvorena za sve.
Cilj dvomjesečne radionice je osposobiti polaznike za pisanje kraćih filmskih kritika te im ponuditi korisne alate za filmsku analizu. Polaznici će tradicionalno činiti žiri kritike na Gledalištu Kinokluba Zagreb, a najbolji radovi nastali na radionici bit će objavljeni u časopisu Zapis i na webu Kinokluba Zagreb.
Prijave za radionicu otvorene su do petka, 23. ožujka 2018. Za prijavu valja poslati tekst o nekom od filmova s recentnog festivalskog ili kinorepertoara. Tekst mora imati približno 2000 znakova uključujući razmake (tolerira se plus/minus 300 znakova), a na osnovu poslanih radova vršit će se selekcija odnosno odabrati šest polaznika radionice.
Radionica će se odvijati kroz ukupno deset dvosatnih sesija jednom tjedno u travnju i svibnju 2018. u prostorijama Kinokluba Zagreb, Trg žrtava fašizma 14.
Rad će se paralelno odvijati na dva plana – pisanje vlastitih tekstova te analiza filmskih kritika profesionalaca. Polaznici će biti dužni za vrijeme trajanja radionice usavršiti tekst s kojim su primljeni te napisati još jedan tekst iste dužine te jedan duži tekst.
Voditeljica radionice je Višnja Vukašinović (Pentić) uz asistenciju Darija Devića.
Prijave se šalju putem elektroničke pošte na adresu visnja.pentic@gmail.com

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu