Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Prijavi se na radionicu i uključi u rad VoxFeminae.net portala

Large vox feminae2
Nedjelja
09.06.2013.

Prostor rodne i medijske kulture K-zona, koja se bavi stvaranjem društveno angažiranog i umjetničkog rodno osviještenog medijskog prostora, traži volontere i volonterke za sudjelovanje u projektu 'Volonterstvom do društvene promjene i radnog mjesta'.

Projekt se sastoji od niza edukativnih i praktičnih radionica u kojima bi se volonteri/ke educirali o djelovanju civilnog sektora, stekli vještine potrebnih za rad u nezavisnim medijima i organizacijama civilnog društva te sudjelovali u radu Voxfeminae.net portala i Vox Feminae festivala.

U sklopu  projekta volonteri će imati priliku sudjelovati u četiri jednodnevne radionice na teme: Administracija internetskog portala, Obrada fotografije za web, Osnove novinarstva i pisanja vijesti te Korištenje društvenih mreža u svrhu društvene promjene.

Prva praktična radionica održat će se 27. lipnja od 17 do 20:30 sati u Zagrebačkom centru za nezavisnu kulturu i mlade 'Pogon' na kojoj će volonteri/ke, uz upoznavanje i dobivanje osnovnih informacija, naučiti osnove pisanja vijesti za portal Voxfeminae.net.

Radionica će uključivati upoznavanje s CMS sustavom Joomla, novinarskom formom vijesti te  smjernicama i pravilima za uspješno pisanje iste.

Također, s volonterima/kama će se između radionica održavati sustavna komunikacija i redakcijski tim će im biti na raspolaganju za sve nedoumice, pitanja i odgovore.

Nakon radionice, volonteri će se pisanjem vijesti uključiti u rad Voxfeminae.net portala, te će u rujnu i listopadu imati priliku sudjelovati na ostalim radionicama nakon kojih će moći proširiti svoj doprinos portalu kroz pisanje analitičkih tekstova, izvještavanja s raznih događanja, suvođenja Twitter i Facebook stranice, te u konačnici sudjelovanja u organizaciji sedmog po redu Vox Feminae festivala.

Nakon evaluacijskog perioda, volonteri/ke koji se istaknu svojim radom imat će prilike po završetku radionica postati honorarni suradnici/ice Voxfeminae.net portala.

Ukoliko se želite okušati u novinarstvu (ili ga recimo studirate), rado provodite vrijeme na internetu, zanimaju vas žene u umjetnosti, kulturi, politici, medijima i poduzetništvu, volite pisati ili želite dobiti dodatno znanje i ostvariti praksu u medijima, ovo je prava prilika za vas.

Prijavite se što prije, a najkasnije do nedjelje 23.6. na volontiranje@voxfeminae.net s naznakom 'pogon radionica' i imenom, prezimenom, kontakt podacima (mail, mobitel) te se ukratko (5-10 rečenica) predstavite i objasnite motivaciju prijave na radionicu.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu