Petak
31.05.2019.

Poziv za prijavu radova na Unseen mini film festival
Extra_large_unseen_najava
A+ A-

Centar za dramsku umjetnost (CDU) otvara javni poziv za prijavu audiovizualnih radova na treće izdanje Unseen mini film festivala koji će se održati u Cavtatu od 2.10. do 6.10.2019. godine.

Na natječaj se mogu prijaviti autori/ce do 35 godina starosti, ali i stariji autori/ce koji prijavljuju svoj prvi rad. Natječaj vrijedi primarno za autore/ice s područja jugoistočne Europe (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Grčka, Turska, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Rumunjska, Srbija i Slovenija), ali i za autore/ice izvan ove regije ako stručni žiri procijeni da je riječ o filmovima koji će posebno doprinijeti programu Festivala ili su u skladu njegovim ovogodišnjim konceptom.

Na natječaj se mogu prijaviti filmovi svih tema i žanrova u kratkom metru (ne dulji od 20 minuta trajanja uključujući špicu), kao i interdisciplinarni audiovizualni radovi. Svi filmovi moraju biti titlovani na engleski jezik.

Filmovi se organizatoru šalju putem poveznice u sljedećim video formatima: MOV/MP4/MPG/AVI (Vimeo, Youtube ili osobna web stranica). Odabrani autori su obavezni poslati skrinere sedam dana nakon što je selekcija završena.

Online prijavnica mora biti ispunjena i poslana najkasnije do 1. kolovoza 2019. godine.

Prijavnice koje ne zadovolje gore navedene uvjete neće biti uzete u obzir. Festival zadržava pravo upotrijebiti odabrane radove i njihove popratne sadržaje za promociju događaja, isto tako pokazat ih javno, u medijima ili bilo kojim drugim oblicima javne prezentacije, te iste pohraniti u arhivu festivala.

Za središnji festivalski program KRATKI UNSEEN  bit će odabrano 12 filmova, a o tome će odlučiti žiri u sastavu:
Katerina Duda, redateljica;
Tena Gojić, producentica;
AZ Stolica, scenarist.

Odluka o filmovima koji će biti uključeni u ovogodišnji festivalski program bit će objavljena najkasnije 7. rujna 2019. na službenoj web stranici festivala: www.unseencavtat.com. Svi odabrani autori bit će obaviješteni putem e-maila. Ovisno o ovogodišnjim kapacitetima, organizatori festivala će omogućiti besplatno noćenje u hotelu i hranu za jednu osobu iz kreativnog tima.

Organizatori ne pokrivaju putne troškove.

Koncept i kontekst Unseen mini film festivala 2019:
"Festival Unseen tijekom prethodna dva izdanja na različite se načine bavio temom prostora, promišljajući razne prostorne dimenzije u kontekstu filma, ali i onkraj te specifične dimenzije. Bavili smo se neposrednim, vidljivim i opipljivim aspektima u svakodnevnom korištenju prostora, velikim i malim gradovima i njihovim transformacijama, a išli smo i do viših razina i problematiziranja geografske raspršenosti filmske proizvodnje, iza koje se zapravo krije opet dominacija jednog prostora i njegove ekonomije.
Ove godine smo se odlučili baviti granicama i što granice znače za kinematografiju i kulturu općenito. Kako to u praksi izgleda famozna prekogranična suradnja, ali i koje su granice kritike i (umjetničke) intervencije, primjerice, u lokalnom političkom kontekstu? Granice su nam nametnule kao okvirna tema jer ih  svake godine – kršimo, odnosno pokušavamo ih proširiti ili jednostavno izbrisati „propuštajući" i filmove koji nužno nisu proizvod autora i autorica iz Jugoistične Europe kako naši natječaji inače nalažu. A konačni cilj nam na je Unseen dovesti autore iz što više mikrokonteksta stvarajući jedini moguć filmski prostor – onaj upravo oslobođen granica."

 

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.