Prema novim epidemiološkim mjerama klub Booksa poslužuje kavu za van svaki dan (osim ponedjeljka) od 11 do 17h. / You can order coffee to go every day (except Monday) from 11am to 5pm.
Close
Page arrow
Bek 728x90px 1Bek logo boja negativ 2 300x250

Rezidencija 'Odisejevo utočište'

Large john schmidt  p9hpw3joum unsplash John Schmidt; Unsplash.
Ponedjeljak
15.02.2021.

Izdavačka kuća Sandorf pokrenula je treći ciklus projekta književnih rezidencija Odisejevo utočište – Ulysses' Shelter, uz potporu programa Kreativna Europa Europske unije te u suradnji s općinom Mljet i Nacionalnim parkom Mljet i međunarodnim partnerima iz Slovenije, Grčke, Srbije i Velike Britanije.

Poziv za tri hrvatska sudionika međunarodnog programa književnih rezidencija otvoren je do 28. veljače 2021. Projekt i mreža rezidencija namijenjeni su mladim piscima (proza i/ili poezija) i književnim prevoditeljima u dobi do 40 godina.

Detalje prijave nađite ovdje.

Program književnih rezidencija odvijat će se na otoku Mljetu (Hrvatska), u Ljubljani (Slovenija), u Larisi (Grčka), u Beogradu (Srbija) te na nekoliko lokacija u Walesu (UK). Program rezidencija, čiji je naglasak na transnacionalnoj mobilnosti i razvoju publike, omogućit će mladim piscima i prevoditeljima da rade, nastupaju i predstave se unutar na jednoj od ponuđenih lokacija.

Od ukupno 15 izabranih rezidenata iz 5 europskih država partnera (mladih pisaca / književnih prevoditelja) svaki partner će oformiti stručni žiri sastavljen od vodećih stručnjaka iz područja književnosti koji će od prijavljenih kandidata izabrati 3 autora, sudionika mreže književnih rezidencija Odisejevo utočište – Ulysses' Shelter.

Rezidencije će omogućiti nove prilike za ostvarenje kontakata s drugim autorima, prevoditeljima, urednicima, izdavačima i/ili predstavnicima različitih književnih organizacija i publike iz svih zemalja uključenih u projekt. Bit će obogaćene popratnim programom koji sadrži različite književne aktivnosti namijenjene specifičnim (lokalnim) ciljanim skupinama.

Pandemija virusa COVID-19 znatno je otežala razmjenu rezidenata između partnera na projektu, ali uz sve potrebne mjerama opreza projekt je nastavljen, a partneri na projektu brinu za sigurnost kako sudionika projekta tako i njihove potencijalne publike.
 
Sve aktivnosti možete pratiti na stranici www.tovar.hr posvećenoj mreži književnih rezidencija Odisejevo utočište – Ulysses' Shelter, na stranici voditelja projekta www.sandorf.hr te na društvenim mrežama projekta i partnera.


Izvor: Ulysses' Shelter: Literary Residency

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu