Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Poziv na Kulturpunktovu novinarsku školicu

Large 2118
Ponedjeljak
11.10.2010.

Kako bi doprinio usavršavanju autora/novinara u području novinarstva, posebice onih koji prate kulturu, a naročito se zanimaju za suvremenu vizualnu umjetnost, KURZIV – Platforma za pitanja kulture, medija i društva organizira edukacijski program pod nazivom Svijet umjetnosti - Kulturpunktova novinarska školica. Ove godine Kulturpunktova školica svoju pažnju usmjerava na suvremenu vizualnu umjetnost.

Ovogodišnji edukacijski program sadržava nekoliko različitih modula: radionice novinarstva gdje će polaznici biti upoznati sa svim novinarskim žanrovima; seriju predavanja/radionica o različitim pod-područjima suvremene vizualne umjetnosti (suvremena umjetnost, umjetnost u javnom prostoru, kritička umjetnost, umjetnost novih medija, eksperimentalni film i animacija, umjetnost, znanost i tehnologija, kustoske prakse, interdisciplinarni i procesualni umjetnički rad...); seriju analiza teorijskih tekstova te praktičan rad (pisanje članaka uz mentorsku podršku i objavljivanje na portalu Kulturpunkt.hr). Polaznici će na početku edukacijskog ciklusa biti upoznati i s osnovnim znanjima o kulturnoj politici te razvoju nezavisne kulture u Hrvatskoj. Također će biti organizirana gostujuća predavanja/radionice predavača iz Slovenije i Austrije, a četvero polaznika će imati priliku sudjelovati u trodnevnom studijskom boravku u Beču tijekom prosinca 2010.

Radionice novinarskog zanata vodit će Ante Perković, dugogodišnji novinar i trener, dok će predavanja/radionice održati Ivana Bago, Nicole Hewitt, Andreja Kulunčić, kustoski kolektiv WHW, Antonia Majača, Sunčica Ostoić, Klaudio Štefančić, Dea Vidović i Vesna Vuković. Gostujući predavači su: Petja Grafenauer (Ljubljana, Slovenija) i Luisa Ziaja (Beč, Austrija).

Školica će se održati u periodu od 3. studenog 2010. do 31. siječnja 2011. u Zagrebačkom centru za nezavisnu kulturu i mlade – Pogon u Zagrebu, a točan raspored i program polaznici će dobiti na prvom susretu Kulturpunktove novinarske školice

Prijaviti se mogu svi zainteresirani mladi od 18 do 29 godina (studenti, zaposleni, nezaposleni...), dakle svi oni koji žele usavršiti svoje novinarske vještine i saznati više o različitim aspektima suvremene vizualne umjetnosti. Polaznici ne moraju imati novinarskog iskustva.

Ovo školovanje je besplatno za sve.


Prijava treba sadržavati sljedeće podatke:

  • ime i prezime; 
  • kratki CV (do 150 riječi);
  • motivacijsko pismo (do 1800 znakova);
  • kontakt podaci (e-mail, broj mobitela).

Nepotpune prijave neće se uzimati u obzir, kao niti one koje su poslane nakon roka.

Prijave treba slati na e-mail adresu info@kulturpunkt.hr sa subjectom – Prijava za Kulturpunktovu novinarsku školicu, najkasnije do 25. listopada 2010.

Svi prijavljeni će o rezultatima selekcije biti obaviješteni do 29. listopada 2010.

Kulturpuktova novinarska školica prima 15 polaznika.

Školica čeka na vas. 


***

Kulturpunktova novinarska školica dio je međunarodnog projekta World of Art. Models of training and collaboration in contemporary arts kojeg KURZIV – Platforma za pitanja kulture, medija i društva realizira u suradnji sa sljedećim pratnerima: SCCA, Zavod za sodobno umetnost – Ljubljana (Slovenija); Schnittpunkt Verein für Ausstellungstheorie und praxis (Beč, Austrija) i Podyplomowe Muzealnicze Studia Kuratorskie w zakresie sztuki najnowszej, Uniwersytet Jagielloñski, Instytut Historii Sztuki (Krakov, Poljska).

Projekt se realizira uz financijsku potporu za Partnerstvo Leonardo da Vinci u okviru Programa za cjeloživotno učenje Europske komisije.

Školica će biti realizirana u partnerstvu sa Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade – Pogon. 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu