Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Pošaljite tekstove u časopis Jat

Large bukovac05
Nedjelja
09.09.2012.

Uredništvo časopisa Jat poziva sve studentice i studente da pošalju svoje radove za objavu u novopokrenutom časopisu studenata kroatistike Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Naslov je temata prvoga broja Jata 'Jezik u okruženju – predodžba, kontakt, interferencija'. Zanimaju ih radovi koji se bave problematikom trans/interkulturalne komunikacije prostora hrvatskoga, srpskoga, bosanskoga i crnogorskoga jezika/idioma i književnosti. Teorijski okvir obuhvaća lingvističke, književno-znanstvene i kulturološke pristupe. Neke su od mogućih tema:

- standardizacijske tendencije i sociolingvističke implikacije, jezične varijante i jezični dodir (kontaktologija)

- književnost i njezina ideološka funkcija, književni utjecaj i pripadnost, književnost i Drugost (imagološka i književno-antropološka čitanja)

- (ne)mogućnost kulturalnog dijaloga i uspostave jedinstvenog kulturnog prostora, kulturna politika

Popis tema je samo ilustrativan, nikako ograničavajući.

Ravnopravan tretman i status imat će i radovi izvan tematskoga kruga zadanog tematom, a koji se dotiču hrvatskoga jezika, književnosti, kulture te kroatističkih tema uopće. Također, dio časopisa bit će posvećen i književno-umjetničkoj produkciji (kraća proza i poezija).

Svoje radove šaljite na elektroničku adresu casopis.jat@gmail.com najkasnije do 15. listopada 2012. Na navedenu se adresu obratite i mogućim pitanjima ili radi uspostavljanja suradnje.

Upute o načinu citiranja i navođenja literature dostupne su ovdje.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu