Page arrow

Prijavite se na pobunjeni čitateljski klub

Large pobunjeno %c4%8ditam   za sve od 15 do 115  01
Petak
26.03.2021.

Grupa Pobunjene čitateljke poziva sve čitateljice u regiji koje vole razgovarati o književnosti na novi čitateljski klub naziva Pobunjeno čitam: za sve od 15 do 115.

Klub će okupiti čitateljice različitih generacija za sudjelovanje u online književnim razgovorima na kojima će se baviti kritičkim čitanjem i proučavanjem suvremene književnosti koje pišu istaknute autorice iz regije i svijeta. Prijave su  otvorene do 31. ožujka 2021., a prijavnica i sve dodatne informacije mogu se pronaći na stranici Bookvica.net. Poziv je upućen zainteresiranim sudionicama svih generacija koje govore bhsc jezikom.

Za sudionice će biti osigurani primjerci knjiga a čitat će se djela suvremenih autorica, i regionalnih i globalno poznatih, poput Rumene Bužarovske, Lane Bastašić, Lejle Kalamujić, Elene Ferrante, Lucije Berlin ili Margaret Arwood. Čitateljski klub održavat će se od travnja do studenog, a osim online radionica na kojima će se sudionice poticati na kritičko čitanje i promišljanje o književnosti, kao i o njenim teorijskim i kritičkim pristupima, sa zainteresiranima će se snimiti i podcast o pročitanim knjigama.

''Ovom inicijativom želimo da doprinesemo formiranju i razvoju prostora, radi dalje promocije ženskog stvaralaštva, jačanja solidarnosti, i konačno, da bi se kroz razgovor o književnosti progovorilo o izazovima sa kojima se nose žene različitih životnih iskustava, bilo u odnosu na godište, mesto prebivališta, seksualnost, poreklo, sposobnosti ili njihove potrebe'', kaže Nađa Bobičić, Booksina kritičarka i članica Pobunjenih čitateljki.

Više detalja nađite ovdje i požurite prijaviti se!


Izvor: Bookvica

 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu