Page arrow

Palunko 1.1 na ZFF-u

Large palunko 1
Srijeda
11.09.2013.

Scenaristički projekt Palunko Hrvatskog filmskog saveza na nadolazećem Zagreb Film Festivalu koji se održava od 20. do 27. listopada 2013. po jedanaesti put donosi popularnu radionicu scenarija kratkometražnog igranog filma.

Kao i uvijek do sad dvanaestoro talentiranih kandidata uz stručno vodstvo dramaturga i književnika Tomislava Zajeca te redatelja i scenarista Dalibora Matanića i Danila Šerbedžije svoje će ideje razvijati u scenarije. Autor najboljeg osvaja šansu da njegov predložak bude uprizoren u produkciji Hrvatskog filmskog saveza u suradnji s Propeler Filmom te da doživi premijeru na velikom platnu – u konkurenciji Kockica na idućem Zagreb Film Festivalu.

Budući da Palunkova radionica ulazi u svoje drugo desetljeće te da se od prošle godine odvija unutar novopokrenutog edukativnog ZFF-ovog programa Industrija mladost! ovo izdanje – pod nazivom Palunko 1.1 – donosi i mnoge promjene. Glavna novost je da se prijave više ne temelje na SMS ideji već se traže projekti u fazi sinopsisa, da od ove godine na radionici mogu sudjelovati i strani državljani te da su u suradnji s Centrom za kreativno pisanje osigurane nagrade i za drugo i treće mjesto. Uz pojačani program za polaznike Palunko 1.1 donosi i neke popratne sadržaje otvorene za javnost. Između ostalog održat će se tako pitching polaznika Palunkovog kluba, cjelogodišnje radionice razvoja scenarija kratkog filma.

Osnovan 2003. godine s ciljem osnaživanja scenarističke scene i općenito promicanja scenaristike kao struke te namijenjen prvenstveno onima koji su na počecima svog filmskog stvaranja, Palunko se bavi organiziranjem radionica, natječaja, susreta i drugih sadržaja koji su od interesa domaćim scenaristima. Unatrag posljednje tri godine vodi info-point Palunko.org – jedini specijalizirani scenaristički portal u regiji. Uz Kinoklub Zagreb, Palunko je aktivni član europske mreže mladih filmaša NISI MASA.

Sve dodatne informacije i uvjete prijave za Palunko 1.1 potražite na ovom linku. Vidimo se na ZFF-u!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu