Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Osvoji nagradu: nacrtaj strip!

Large 1143
Subota
27.09.2008.

Ako ste i prije crtali/e stripove - osvojite nagradu od 500 eura!

Ako nikada niste crtali/OBJAVILI strip - imate mogućnost natjecanja na 6. Festivalu Prvih, ravnopravno sa svima ostalima koji/e se po prvi put okušavaju u bilo kojem vama novom mediju i - osvojite 1000 eura!

Tema stripa je zadana: mediji i prava djeteta

Za inspiraciju: Ne dajte se zbuniti. Pravom se ne bave samo pravnici. Od bezbroj mogućih tema podsjećamo na: pravo na igru i prijatelje, obitelj, mir, školu, sigurnost i zdravlje. Po konvenciji UN o pravima djeteta usvojenoj 1989. država je dužna zaštiti djecu ne samo od sunca, cigareta i slatkiša nego prvenstveno od svih oblika nasilja. Televizija i intenet prilagođen djeci ne bi trebalo značiti samo uključivanje Teletubbiesa na programu. Sjetite se npr. brojnih fotografija novorođenčadi koje su postale hit reklama a da ih se nije pitalo za mišljenje (pravo na privatnost). Svako dijete ima pravo reci sto misli i to ne samo onda kad ga pitaju!

Detaljnije na adressama: http://www.dadalos.org/kr/Menschenrechte/Grundkurs_MR3/Kinderrechte/KINDERRE

http://www.komikaze.hr/wiki/PRAVADJECE

Deadline za nagradni natječaj je 15. 11. 2008.

Svi pristigli radovi (neovisno o vremenu dolaska) biti će objavljeni na Komikaze stranicama. U planu je i tiskano izdanje!

Za kategoriju Prvog Stripa računaju se punoljetnici - debitanti tj. oni koji nisu javno nikada javno objavili svoj rad (Google sve vidi i zna:). CV poželjan.

Detaljnije na adresi: http://www.studio-artless.hr

Žiri je sastavljen od 5 članova čija imena nećemo još objavljivati da ne utječete na njih.:)

Strip šaljite u tiff formatu na 300 dpija.
Mail za kvalitetne skenove je: komikaze5001@gmail.com ili se možete poslužiti besplatnim servisom za slanje teških mailova: http://www.sendspace.com .

Fizička adresa je: Komikaze, Škrlčeva 29, 10 000 Zagreb, Hrvatska

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu