Page arrow
Bek 728x90px 1Bek logo boja negativ 2 300x250

Novinarska školica!

Large 2424
Četvrtak
18.08.2011.

Kako bi doprinijeli usavršavanju autora/novinara u području novinarstva, posebice onih koji prate kulturu, KURZIV – Platforma za pitanja kulture, medija i društva i Udruga za promicanje kultura – Kulturtreger organiziraju edukacijski program pod nazivom Svijet umjetnosti - Kulturpunktova i Booksina novinarska školica. I ove godine školica svoju pažnju usmjerava na suvremenu vizualnu umjetnost.

Ovogodišnji edukacijski program sadržava nekoliko različitih modula: radionice novinarstva gdje će polaznici biti upoznati sa svim novinarskim žanrovima; seriju predavanja/radionica o različitim pod-područjima suvremene vizualne umjetnosti (suvremena umjetnost, umjetnost u javnom prostoru, kritička umjetnost, umjetnost novih medija, eksperimentalni film i animacija, umjetnost, znanost i tehnologija, kustoske prakse, interdisciplinarni i procesualni umjetnički rad...); i praktičan rad (pisanje članaka uz mentorsku podršku i objavljivanje na portalima Kulturpunkt.hr i Booksa.hr). Polaznici će na početku edukacijskog ciklusa biti upoznati i s osnovnim znanjima o kulturnoj politici, razvoju nezavisne kulture u Hrvatskoj te problematici autorskih prava. Četvero polaznika imat će priliku sudjelovati u trodnevnom studijskom boravku u Ljubljanji tijekom travnja 2011. Svi polaznici koji uspješno završe cjelokupni edukacijski program će moći sudjelovati u internship programu u trajanju od jednog do tri mjeseca koji će se provoditi na portalima Kulturpunkt.hr i Booksa.hr te partnerskim portalima Vox Feminae.net i ModernaVremena.info.

Radionice novinarskog zanata vodit će Ante Perković, dugogodišnji novinar i trener, dok će predavanja/radionice održati Ivana Bago, Ana Hušman, Nicole Hewitt, Andreja Kulunčić, kustoski kolektiv WHW, Antonia Majača, Tomislav Medak, Sunčica Ostoić, Boris Postnikov, Iva Prosoli, Klaudio Štefančić, Tanja Vrvilo i Vesna Vuković.  

Školica će se održati u razdoblju od 3. listopada 2011. do 14. prosinca 2011. u Zagrebačkom centru za nezavisnu kulturu i mlade – Pogon u Zagrebu, a točan raspored i program polaznici će dobiti na prvom susretu Kulturpunktove i Booksine novinarske školice. Edukacijski program će u navedenom razdoblju biti održavan svakog ponedjeljka i srijede od 18:00 do 21:15 sati.

Prijaviti se mogu svi zainteresirani mladi od 18 do 29 godina (studenti, zaposleni, nezaposleni...), dakle svi oni koji žele usavršiti svoje novinarske vještine i saznati više o različitim aspektima suvremene vizualne umjetnosti. Polaznici ne moraju imati novinarskog iskustva.

Ovo školovanje je besplatno za sve.

Prijava treba sadržavati sljedeće podatke:
1. ime i prezime;
2. kratki CV (do 150 riječi);
3. motivacijsko pismo (do 1800 znakova);
4. kontakt podaci (e-mail, broj mobitela).

Nepotpune prijave neće se uzimati u obzir, kao niti one koje su poslane nakon roka.

Prijave treba slati na e-mail adresu novinarska.skolica@gmail.com sa subjectom – Prijava za Kulturpunktovu i Booksinu novinarsku školicu, najkasnije do 19. rujna 2011.

Svi prijavljeni će o rezultatima selekcije biti obaviješteni putem e-maila do 26. rujna 2011.

Kulturpuktova i Booksina novinarska školica prima 15 polaznika.

Školica čeka na vas.

 
***

Kulturpunktova i Booksina novinarska školica dio je međunarodnog projekta World of Art. Models of training and collaboration in contemporary arts kojeg KURZIV – Platforma za pitanja kulture, medija i društva realizira u suradnji sa sljedećim pratnerima: SCCA, Zavod za sodobno umetnost – Ljubljana (Slovenija); Schnittpunkt Verein für Ausstellungstheorie und praxis (Beč, Austrija) i Podyplomowe Muzealnicze Studia Kuratorskie w zakresie sztuki najnowszej, Uniwersytet Jagielloñski, Instytut Historii Sztuki (Krakov, Poljska).
Projekt se realizira uz financijsku potporu za Partnerstvo Leonardo da Vinci u okviru Programa za cjeloživotno učenje Europske komisije.

Edukacijski program je također i dio projekta Prostori govora koji zajednički provode Udruga za promicanje kultura – Kulturtreger i KURZIV – Platforma za pitanje kulture, medija i društva, a koji su podržali Ministarstvo kulture RH i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba. 

Školica će biti realizirana u partnerstvu sa Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade – Pogon.

 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu