Ponedjeljak
10.09.2012.

Nova školska godina u CeKaPe-u
Extra_large_cekape3
A+ A-

Nakon 2. ljetne škole pisanja u dvorcu Stara Sušica Centar za kreativno pisanje ulazi u šestu godinu rada i poziva sve one koji još uvijek čuvaju svoje tekstove, a nitko ih nije pročitao, one koji nisu sigurni da li je priča koju namjeravaju poslati na natječaj dobra, one koji žele čuti zašto se neka knjiga nalazi na prvom mjestu književnih top ljestvica i one koji samo traže mjesto na kojem će se njihova kreativnost pretvoriti u kratku priču, roman, dramski tekst, scenarij ili možda književni prijevod da dođu u njihov Centar u Amruševoj 10 u Zagrebu.

Pisanje je vještina koja se može naučiti. Zato i ove školske godine svima koji pišu, ili tek počinju s pisanjem, nude mogućnost da to iskustvo podijele s onima koje to zanima i da njihov rad „ocijene“ njihovi stalni predavači-voditelji: Miroslav Mićanović na radionici kratke priče, Marinko Koščec i Zoran Ferić na radionici romana, Jagna Pogačnik na radionici književne krtike, Tomislav Zajec na radionici scenarija, Goran Ferčec na radionici dramskog pisanja, Branko Čegec na radionici poezije, Tomislav Kuzmanović na radionici književnog prevođenja i Alemko Gluhak na radionici pravopisa.

A ako maštate o svom prvom objavljenom romanu ili zbirci priča, prvom izvedenom scenariju ili drami, CeKaPe vam pruža dodatnu mogućnost edukacije i kroz jednogodišnju školu kreativnog pisanja. Druga generacija polaznika i ove će godine pisati roman, zbirku kratkih priča, pjesama ili književni prijevod, književnu, kazališnu ili filmsku kritiku, scenarij ili dramu, uz vrhunsko vodstvo renomiranih književnika i spisatelja u četiri osnovna i devet izbornih kolegija. Svi polaznici sudjeluju u radu na tekstovima, njihov se rad kontinuirano evaluira, a važna i neophodna aktivnost je pisanje zadaća, čitanje zadane ili izborne literature,te izrada pisanih radova tijekom kolegija. Godina završava odabirom jednog ili više tekstova koji se po ocjeni voditelja istaknu kao najbolji i objavljivanjem u časopisu CeKaPe-a, ili kao samostalnog izdanja.

U biblioteci 'Prvi korak' već su objavljene tri knjige: roman polaznice Ljiljane Matković Muška krv i prvi roman Marijane Perinić, Šaka suza, vrića smija, te zbirka kratkih priča polaznika CeKaPe-a, Krom i pakao.

Za prijave i obavijesti o radionicama zovite na broj 01-2431071 ili 091-5675140, pišite na e-mail info@cekape.com, cekapecentar@gmail.com ili zavirite na web stranicu www.cekape.com.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.